Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης μίλησε στον Σωτήρη Ξενάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας και τον Φ. Κουβέλη.{{{ audio1 }}}

Για την ονοματολογία γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Φ. Κουβέλη

«Παιχνίδια με τον πρόεδρο δεν μπορούμε να κάνουμε. Η αξιολόγηση της συγκυρίας και των συνθηκών θα γίνει τη στιγμή που πρέπει και όταν τεθεί το θέμα. Το Σύνταγμα προβλέπει προσφυγή στις κάλπες αν δεν υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας και σαφέστατα υπονοεί ότι θα πρέπει να γίνει τη στιγμή που υπάρχει το θέμα και πως όποιος εκμεταλλεύεται πολιτικά το θεσμό προκειμένου να εκβιάσει εκλογές μήνες πριν ουσιαστικά υπονομεύει το θεσμό και την ίδια τη χώρα, βάζοντάς τη σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Η ΔΗΜΑΡ έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί και λέει ότι αν οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει άρδην με αυτές που υπάρχουν σήμερα, δεν θα συναινέσει σε εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να μην μπλέκεται το όνομα του κ. Κουβέλη, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο ανασυγκρότησης, επαναδιατύπωσης του πολιτικού μας λόγου και είμαι βέβαιος ότι η ΔΗΜΑΡ, παρά την εκλογική της συντριβή, έχει πολλά ακόμη να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή.»