Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα{{{ moto }}}

Ευθέως μιλάμε και με απόλυτη σαφήνεια πως η ΔΗΜΑΡ, όλα όσα ήρθαν πέραν των όσων είχαν υπογραφεί στο δεύτερο Μνημόνιο -το οποίο δεν είχαμε ψηφίσει αλλά θεωρούμε πως είναι υποχρέωση του κράτους- δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. (Δηλαδή) τα επιπλέον για τα εργασιακά που έβαλε στο τραπέζι η Τρόικα. Δεν θα λύσουμε τα προβλήματα κακών εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα που μέσα από την κρίση θέλουν να επωφεληθούν.

Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ

Όταν η ΔΗΜΑΡ λέει δεν θα φηφίσουμε και από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ γίνεται ακριβώς η ίδια διατύπωση, γίνεται φανερό πως δεν υπάρχει θέμα ψηφοφορίας, είναι θέμα ότι δεν θα έρθουν για να ψηφιστούν, όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Για τις συζητήσεις και την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσής τους

Βεβαίως και θα τελειώσει (η διαπραγμάτευση), είναι υποχρεωτικό. Ο χρόνος έχει και τα όριά του. Συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, ξέραμε εξαρχής πως τα 11,5 δις € έπρεπε να βρεθούν.

Οι δυσκολίες, πέρα από την υγεία του Πρωθυπουργού, ήταν πραγματικές και πολιτικές. Δυσκολίες μιας χώρας που είχε φτάσει σε πολύ χαμηλά σκαλοπάτια της αξιοπιστίας της. Αυτό είναι μια πραγματικότητα κι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τους εταίρους δανειστές που ό,τι κι αν τους πεις σου λένε πως δεν σε πιστεύουν, είναι το μείζον πρόβλημα που πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τις πιθανές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός έθεσε κάτι που και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί λένε με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο: όλη μας η προσοχή είναι πώς σε κάθε περίπτωση θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον κεντρικό στόχο, να πάρουμε δηλαδή το διαβατήριο για να πάμε παραπέρα. Κάθε στιγμή υφίσταται η υπόθεση του ανασχηματισμού. Η ΔΗΜΑΡ φυσικά και θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Στηρίζουμε και θέλουμε να πετύχει αυτή η κυβέρνηση.