Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα καλεσμένοι του Νίκου Θρασυβούλου συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970. Το 1992 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές δουλειές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έχει κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Πέντε Λεπτά Ακόμα» (2006) και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, «Το Δέκα» του Μ. Καραγάτση.

Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις, «Καμπαρέ Στόρι», «Ο Μορμόλης», «Χασάπη Γράμματα», «Οι Υπηρέτριες», «Όλιβερ Τουίστ», «Αδάμ + Εύα Forever», «Λοκαντιέρα», «Μια Ιστορία με Ιστορίες», «Σάλτο Μορτάλε», Μαγειρεύοντας με τον Έλβις», «Μαμά μην Τρέχεις», «Βάκχες», «Βασιλιάς Ληρ», «Θεσμοφοριάζουσες», «Νύχτα Ραδιοφόνων».

Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «E-Mail» (2001), «PO 20» (2004), «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005), ενώ στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις σειρές, «Μικροί Μεγάλοι», «Μικρή Οθόνη», «Κίτρινος Φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Εγκλήματα», «Σκυλίσια Ζωή», «Δέκα Μικροί Μήτσοι», «Είσαι το Ταίρι Μου», «Κόκκινος Κύκλος» και «7 Θανάσιμες Πεθερές». Είναι ζευγάρι με την επίσης ηθοποιό Λίνα Πρίντζου.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα (γενν. 15 Νοεμβρίου 1958) είναι Ελληνίδα μουσικός και συνθέτης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ecole Normale De Music.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.

Το Θέατρο Πάνθεον εγκαινιάζει την πρώτη περίοδο της θεατρικής του λειτουργίας, με την παράσταση Σιρανό ντε Μπερζεράκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, από τις 17 Οκτωβρίου 2014.

Ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ, αν και Γάλλος θεατρικός συγγραφέας που διακρίθηκε για το περίκομψο, εύθυμο ύφος του και τις παράξενες αφηγήσεις του περί φανταστικών ταξιδιών,-με αυτές έθετε υπό συζήτηση την αριστοτελική παράδοση-, έγινε διάσημος από την επιτυχημένη ηρωϊκή κωμωδία με τίτλο το όνομά του, που έγραψε ο Εντμόν Ροστάν και πρωτοπαίχθηκε στο Παρίσι το 1897.

Ο Ροστάν εμπνεύστηκε τον ήρωα αυτού του έξοχου θεατρικού του έργου από τον συγγραφέα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσα αναφέρονται στο έργο δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά περιστατικά της ζωής του Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

Πρόκειται για μια ιστορία για την ομορφιά της ψυχής που μπορεί να νικήσει κάθε εξωτερική ατέλεια. Είναι μια περιπέτεια σ’έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ευαισθησία, μ’έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες…

Η υπόθεση

Ο ποιητής Σιρανό είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη αλλά δεν τολμά να της τ’ ομολογήσει. Ο Κριστιάν τολμά αλλά με τη βοήθεια του Σιρανό. Ο αντίζηλος του Κριστιάν στον έρωτα της Ρωξάνης, Ντε Γκις, στέλνει τον τελευταίο στον πόλεμο… Μεσολαβεί ένα μεγάλο ταξίδι και μια σειρά γεγονότων μέχρι η Ρωξάνη να διαπιστώσει πως ο Σιρανό ήταν αυτός που πάντα αγαπούσε…

Ο Γιάννης Κακλέας καταπιάστηκε με αυτό το κείμενο που μιλά για τη διαφορετικότητα, την ομορφιά και την ασχήμια, την καλοσύνη και την κακία, για την αυτοθυσία, αλλά κυρίως για την αληθινή αγάπη παρουσιάζοντας πρώτη φορά πέρυσι κατά την περίοδο 2013-2014 το “Σιρανό ντε Μπερζεράκ” δουλεύοντας πάνω στην έξοχη μετάφραση της Λουΐζας Μητσάκου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου
Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Γεωργία Καλλέργη, Θάνος Kοντογιώργης, Λάμπρος Κτεναβός, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Σωτήρης Ντούμας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Αντώνης Στρούζας, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη

Επί σκηνής η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί .
Μαζί της οι μουσικοί: Γιώργος Σχοινάς (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Νιτσάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θοδωρής Ματούλας (άρπα)