Rho Fiera, Pavilion 15, E27 – Eurocusina: Αυτές ήταν οι συντεταγμένες για να βρεθεί κανείς στο περίπτερο της Cassandra Cucine στο επιβλητικό εκθεσιακό χώρο του Μιλάνου. Και όχι δεν βρεθήκαμε εκεί απλά για να τιμήσουμε μια ακόμη ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη design συνάντηση αλλά γιατί πραγματικά θέλαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις «κρυφές» χάρες αυτής της καμπυλόγραμμης κουζίνας με τους πολύπλοκους μηχανισμούς.

 
Ο Γιώργος Πιτταροκοίλης, industrial engineer, μας εξηγεί την βασική ιδέα πίσω από τα σχέδια του «Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μας με τον Κωνσταντίνο Ντίνη να πείσουμε και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι η σύνθεση της κουζίνας δεν πρέπει να ακολουθεί τον αυστηρό κανόνα μιας τετραγωνισμένης ή παραλληλόγραμμής διάταξης. Θέλαμε να πειραματιστούμε και να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό τρόπο για την αποθηκευτική δυναμική και την λειτουργικότητα αυτού του χώρου που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά».

 

Η καινοτομία που φέρνει την Cassandra Cucine στην πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το γεγονός ότι κατασκευάζει  καμπυλωτά, κλειστά κουτιά σε οπτική όψης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές που σχεδιάζουν καμπυλωτά κουτιά σε οπτική κάτοψης. Επιπλέον, ολόκληρη η κουζίνα μπορεί να στηθεί σε ελεύθερη τοποθέτηση χωρίς επιτοίχια στήριξη ενώ τα κρεμαστά ντουλάπια βασίζονται στις δύο αντικριστές, κάθετες στήλες  – όπως συμβαίνει και στη γεωμετρία μιας γέφυρας. 
Ο σκελετός και οι πόρτες φτιάχνονται από κόντρα πλακέ θαλάσσης ενώ διαφορετικά υλικά όπως φυσικός καπλαμάς, κρύσταλλο, χαλκός, ανοξείδωτα φύλλα μπορούν να ντύσουν τις πόρτες και τους πάγκους σε περιπτώσεις που απαιτούνται ακόμα πιο ειδικά φινιρίσματα. Κάθε κουζίνα είναι ξεχωριστή καθώς η καμπυλότητά της αλλάζει ανάλογα με τα σχέδια του εκάστοτε χώρου και τις ηλεκτρικές συσκευές που εντοιχίζονται.