Στους 14 βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ, μετά τη σημερινή (23/12) νίκη των Καταλανών μέσα στην Μαδρίτη με σκορ 3-0. Για τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι έφτασαν τους 45 βαθμούς (έναντι 31 της Ρεάλ) και φυσικά οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας στην Primera Division, σκόραραν οι Σουάρες (54`), Μέσι (64`-πέναλτι) και Βιδάλ (93`). Οι γηπεδούχοι από το 63` αγωνίζονται με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Καρβαχάλ.

Η Ρεάλ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Στο 39` ο Μέσι έκανε τη σέντρα απ΄τα αριστερά, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά. ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους. Στο 54` ο Σουάρες με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Νάβας δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (0-1), ενώ στο 64` ο Μέσι ευστόχησε από τα 11 βήματα στο πέναλτι που κέρδισε η Μπάρτσα από το χέρι του Καρβαχάλ. Η ενέργεια του τελευταίου τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τη Ρεάλ να μένει με 10 παίκτες.

Στο 70`ο Μέσι να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όμως ο Νάβας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια του σουτ που επιχείρησε ο Αργεντίνος μέσα από την περιοχή. Οκτώ λεπτά αργότερα, την προβολή του Μπέιλ από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν, ενώ στο 82` ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Ράμος.

Το τελικό 0-3 έγινε από τον Βιδάλ με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72` Ασένσιο), Κόβατσιτς (72` Μπέιλ), Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά (66` Νάτσο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (91` Βιδάλ), Βερμάλεν, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (77` Σεμέντο), Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84` Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Σουάρες.

Πριν το ματς

Η «βασίλισσα» υποδέχεται τους «μπλαουγκράνα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, και θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να κλείσει την «ψαλίδα» που τη χωρίζει από την κορυφή.

Αυτή τη στιγμή οι «μερένγκες» απέχουν 11 βαθμούς από το… ρετιρέ, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο (σ.σ. το ματς με τη Λεγανές αναβλήθηκε, λόγω της συμμετοχής της Ρεάλ στο Παγκόσμιο συλλόγων, και θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο), ωστόσο με νίκη το Σάββατο μειώνουν στους οκτώ βαθμούς την απόσταση από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί, οι οποίοι βρίσκονται στο +6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν την ευχέρεια να παίξουν και για την ισοπαλία, ωστόσο το «τρίποντο» θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους «διώκτες» τους.

Το αποτέλεσμα του «Clasico» ενδιαφέρει άμεσα την Ατλέτικο που αντιμετωπίζει την Παρασκευή (22/12) στη Βαρκελώνη την Εσπανιόλ και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει την κορυφή, την ώρα που η Βαλένθια υποδέχεται το Σάββατο τη Βιγιαρεάλ.

Το πείραμα της Ασίας

Φέτος η ισπανική λίγκα αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Η σέντρα του αγώνα δεν θα γίνει το βράδυ σε μια «εμπορική» για την Ευρώπη, αλλά στις 2 το μεσημέρι (13:00 τοπική), σε μια «εμπορική» για τον κόσμο ώρα.

Έτσι κάτοικοι ακόμα και σε χώρες όπως η Σανγκάη και το Νέο Δελχί θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε μια πολύ βολική για αυτούς ώρα τον αγώνα.

Με την αλλαγή της ώρας αναμένεται να παρακολουθήσουν το Clasico πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ένας αριθμός τεράστιος για τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν αναλογιστούμε ότι τον τελικό του Champions League τον παρακολουθούν περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το πιο εμπορικό αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το SuperBowl, δεν ξεπερνάει τους 200 εκατομμύρια τηλεθεατές.