Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στη…λίστα για μια θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από την συναρπαστική ισοπαλία (1-1) εναντίον του Παναμά στην ζώνη της CONCACAF. Μια ήττα θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα του Μπρους Αρίνα στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου των έξι ομάδων, αλλά ο βαθμός στέλνει τους Αμερικάνους ανακουφισμένους πίσω στο σπίτι.

Εν τω μεταξύ το Μεξικό, που κατάφερε να πανηγυρίσει (0-1) επί του Τρινιδάδ και Τομπάγκο, με ένα γκολ του Ντιέγκο Ρέγες στο δεύτερο ημίχρονο, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, αποσπασμένο τρία βήματα από την Κόστα Ρίκα, που περιορίστηκε σε ισοπαλία (1-1) με την Ονδούρα εκτός έδρας.

Παράλληλα η διαδρομή της Αυστραλίας για να φτάσει ένα τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έλαβε σημαντική ώθηση μετά την πρώτη της νίκη μετά από πέντε προκριματικά ματς (τέσσερις ισοπαλίες), αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τη Ρωσία.

Η νίκη με 2-0 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Σίδνεϊ, την διατήρησε σε απόσταση τριών βαθμών από Ιαπωνία, που διέλυσε την Ταϊλάνδη 4-0 και τη Σαουδική Αραβία που επικράτησε έφτασε στο Ιράκ με 1-0.