Συγκλονισμένη είναι η Νότια Αμερική από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε. Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ανακοίνωσε την αναστολή όλων των αγώνων, όλων των ομοσπονδιών της.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης επρόκειτο να γίνει ο τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα ανάμεσα στη βραζιλιάνικη ομάδα και την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας.

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ δήλωσε πως πρόκειται «για μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων.»

H Ατλέτικο Νασιονάλ, αντίπαλος της Τσαπεκοένσε, έστειλε ένα μήνυμα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατύχημα της Σαπεκοένσε και αναμένουμε πληροφορίες από τις αρχές.»

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής: Ντανίπλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ (27 ετών, έχει διασωθεί και βρίσκεται στο νοσοκομείο), Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Πέρα από τους παίκτες, σύμφωνα με το ραδιόφωνο της Μπογκοτά «Caracol Radio» ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της ομάδας, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου.

Μάλιστα, θα ήταν στο αεροπλάνο και ένας 23ος παίκτης της ομάδας, ο οποίος όμως έμεινε εκτός και γλίτωσε την τραγωδία.