Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα είναι κυρίαρχος στις μεταγραφές της θερινής περιόδου. Ηδη έχει αρχίσει να στήνεται το παζλ των ερυθρόλευκων μεταγραφών από τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον κ. Μίτσελ.
Οι Πειραιώτες θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ και οι μεταγραφικοί στόχοι –ως τώρα –προέρχονται από 11 διαφορετικές χώρες: Μεξικό, Αρμενία, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Γκάνα και Ελλάδα.
Πρώτος άξονας: η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν θα είναι κάτω από 26 ετών. Η γραμμή της διοίκησης είναι να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η πρώτη κίνηση στο παζάρι των μεταγραφών αφορούσε την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο κ. Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.
Οι Πειραιώτες έριξαν τα δίχτυα τους στο Μεξικό, συμφώνησαν με τον 23χρονο φορ της Τίγκρες Αλαν Πουλίδο και τον μάνατζέρ του για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τη μεταγραφή ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης λέγοντας ότι «ο Πουλίδο έχει υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό».
Αντίθετη άποψη έχει η διοίκηση της Τίγκρες, καθώς υποστηρίζει ότι «οι πληροφορίες πως ο Πουλίδο έχει κλείσει στον Ολυμπιακό είναι ανακριβείς».
Για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του Πουλίδο θα πρέπει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού να αποστείλει την μπλε κάρτα του παίκτη.
Δύο ποδοσφαιριστές που έφερε από το χέρι στην πλατεία Αλεξάνδρας ο γνωστός ατζέντης Μίνο Ραϊόλα –μεταξύ των πελατών του είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς –ήταν ο 26χρονος αρμένιος διεθνής εξτρέμ Κεβόρκ Γκαζαριάν και ο 22χρονος ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός Παϊτίμ Κασάμι. Ο Γκαζαριάν που έμεινε ελεύθερος από τη Μέταλουργκ Ντονέτσκ είναι η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού, ενώ η απόκτηση του Κασάμι έχει κολλήσει στο οικονομικό με τη Φούλαμ.
Να σημειωθεί ότι ο Ραϊόλα είχε πάει στον Ολυμπιακό τον σλοβάκο διεθνή εξτρέμ Βλάντιμιρ Βάις (ελεύθερο από την Πεσκάρα), ο οποίος παραχωρήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με 4 εκατ. ευρώ στη Λεκβίγια του Κατάρ.
Η δεύτερη μεταγραφή που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό είναι ο 23χρονος νορβηγός δεξιός οπισθοφύλακας Ομάρ Ελαμπντελαουί (με καταγωγή από το Μαρόκο), από την Μπραουνσβάιγκ.
Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι εγκατέλειψε τη μάχη για τη μεταγραφή του 25χρονου ισλανδού φορ της Χέρενφεϊν Αλφρεντ Φινμπόγκασον και έκανε στροφή στον σουηδό επιθετικό της Ρεν Ολα Τοϊβόνεν.
Ο κ. Μίτσελ επιθυμεί και μια δυνατή προσθήκη στις πτέρυγες (ο Γκαζαριάν θεωρείται εναλλακτική λύση) και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του 26χρονου Ισπανού Ντιέγκο Καπέλ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο κόουτς του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά τον συμπατριώτη του από τη συνεργασία που είχαν στη Σεβίλλη. Δύο ονόματα που παίζουν για την ενίσχυση στις πτέρυγες είναι ο 25χρονος Γάλλος Γιοάν Μολό (Νανσί) και ο 27χρονος Ισπανός Πέδρο Λεόν (Χετάφε).
Μεταγραφή πρόκειται να γίνει στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, καθώς δεν υπολογίζεται ο Χοσέ Χολέβας! Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο 25χρονος Σέρβος της Λέγκια Γκντανσκ Νίκολα Λέκοβιτς.
Δεύτερος άξονας: η απόκτηση έμπειρου ποδοσφαιριστή και μεγάλου ονόματος στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Ηδη έχουν γίνει επαφές για την περίπτωση –είναι και η πιο δύσκολη –του 32χρονου γκανέζου διεθνούς αμυντικού μέσου της Μίλαν Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος έχει παραστάσεις από Λυών, Τσέλσι, Ρεάλ.
Τρίτος άξονας: Στόχος του Ολυμπιακού είναι να παραμείνουν οι δανεικοί Εντινγκά (Μονακό), Μαρκάνο (Ρούμπιν Καζάν), ποδοσφαιριστές που έχουν «δέσει» στο έμψυχο δυναμικό. Οσον αφορά τον Τζόελ Κάμπελ, θα επιστρέψει στην Αρσεναλ.


Ταλέντα
Η ελληνική αγορά

Ο τέταρτος άξονος των Πειραιωτών είναι να αποκτηθούν ταλέντα από την ελληνική αγορά και να επιστρέψουν νεαροί σε ηλικία παίκτες με την προοπτική να καθιερωθούν και να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Από την ελληνική αγορά παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρούνται ο 26χρονος φορ του ΟΦΗ Θανάσης Παπάζογλου και ο 20χρονος μέσος του Πανθρακικού Νίκος Καθάριος. Ο νεαρός χαφ θα μείνει δανεικός στην ομάδα της Κομοτηνής τη νέα σεζόν. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με τον 21χρονο εξτρέμ Δημήτρη Κολοβό και τον 21χρονο αμυντικό χαφ Ανδρέα Μπουχαλάκη, οι οποίοι θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό από Πανιώνιο και Εργοτέλη αντίστοιχα.
Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αναμένεται να πιάσει Λιμάνι είναι ο 24χρονος στόπερ του Πανιωνίου Τάσος Αυλωνίτης. Οι Πειραιώτες έχουν ανοίξει γέφυρα συνεργασίας με τον Πανιώνιο και δεν είναι τυχαίο που άφησαν την Πλατεία και κατέληξαν στον Πειραιά οι Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Σιόβας, Ανδρέας Σάμαρης και Δημήτρης Κολοβός.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ