«Ας εξετάσουν την περίπτωση του Τάουπ ο Αγιαξ και η Αιντχόφεν. Δεν θα βρουν πιο αξιόπιστο επιθετικό» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε ο προπονητής της Φόλενταμ κ. Χανς ντε Κόνινγκ για τον κανονιέρη της ομάδας του Τζακ Τάιπ ο οποίος ολοκλήρωσε τη χρονιά στη Β’ Ολλανδίας σκοράροντας 28 φορές!

Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν, ο Τάιπ στις 23 Αυγούστου κλείνει τα 30 του και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του δεν το έκανε. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια, αλλά ύστερα από 11 σεζόν στη Φόλενταμ δίχως να κινήσει την περιέργεια των μεγάλων ολλανδικών ομάδων παρά τη θαυμαστή ικανότητά του στο σκοράρισμα, είναι μάλλον πολλά…

Στη γενέτειρά του και φορώντας μία ποδοσφαιρική ζωή (με εξαίρεση ένα εξάμηνο πέρασμά του από τη Χρόνιγκεν) τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του, ο Τάιπ είναι ένας τοπικός ήρωας και λατρεύεται στο Φόλενταμ. Εχει πετύχει 145 γκολ σε 250 επίσημα ματς της ομάδας του και βρέθηκε στο στόχαστρο της ΑΕΚ από… σπόντα!

Η αρχική πρόθεση του ατζέντη του ήταν να προταθεί στους Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, αλλά τελικά το σχετικό email προωθήθηκε και στους ανθρώπους της Ενωσης που έμειναν με ανοιχτό το στόμα μαθαίνοντας τα κατορθώματά του.

Για την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, ο γεννημένος σκόρερ Τάιπ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λαχείο. Βάζει γκολ ακατάπαυστα, κοστίζει μόλις 100.000 ευρώ (ενδεχομένως βέβαια να ζητήσει κάτι παραπάνω όταν μάθει που έρχεται και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται) και μοιάζει με το τέλειο πακέτο γι αυτό που ψάχνει η ποδοσφαιρική Ενωση:Εναν αυθεντικό και δοκιμασμένο σκόρερ που θα τη βοηθήσει να περάσει ως «τρένο» από τις μικρότερες κατηγορίες επιχειρώντας την γρήγορη επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.