Επί τρεις ώρες μιλούσε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τους έτριξε τα δόντια μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο πόντιος επιχειρηματίας μεταξύ άλλων ζήτησε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς στην ομάδα.

Εν συνεχεία, ο κ. Σαββίδης μίλησε και στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι το κλίμα και η ψυχολογία στην ομάδα δεν είναι καλή. Επίσης αναφέρθηκε και στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου, λέγοντας ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Αστέρα Τρίπολης και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν από τη διαιτησία, ενώ πρόσθεσε ότι «καλύτερα που ο ΠΑΟΚ δεν πήγε στον τελικό» διότι μπορεί ο ίδιος να έχανε την ψυχραιμία του…

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Σαββίδης στους δημοσιογράφους:

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ:«Θα ήθελα να αξιοποιήσω τη δυνατότητα και να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους μας για το χθεσινό ματς αλλά και για τον ημιτελικό Κυπέλλου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δώσουμε μονολεκτική αξιολόγηση σε αυτό που συμβαίνει αλλά είμαστε στη διαδικασία που θα το βρούμε.

Δε θα ήθελα οι φίλαθλοι να απογοητευτούν και ελπίζω οι παίκτες μας να κατάλαβαν μετά τη μεγάλη σε χρόνο σημερινή μας κουβέντα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εγώ βγάζω τα συμπεράσματά μου. Δεν αναιρούμε το στόχο που έχουμε θέσει και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη δεύτερη θέση για το Champions League και στη συνέχεια, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα κοιτάξουμε πώς συνολικά θα αλλάξουμε την εικόνα του παιχνιδιού και τη σύνθεση της ομάδας εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα. Ξέρετε εσείς καλύτερα ποια είναι τα προβλήματα και πού υπάρχουν».

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει:«Στην ομάδα υπήρχε ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα και θα έλεγα μια κακή ψυχολογική αρμονία στην ομάδα και γι’ αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αλλάξουμε την κατάσταση. Ολοι οι παίκτες θεωρούν ότι το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό και αυτό που έχει συμβεί χθες δεν υπάρχει εξήγηση. Υπάρχουν δυνατές θέσεις, υπάρχουν αδύνατες θέσεις και γι αυτό ζητάμε συγγνώμη, γιατί χθες επικράτησαν οι αδυναμίες».

Για τις ενέργειες που θα γίνουν και για το αν θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα:«Δε νομίζω ότι σήμερα υπάρχει νόημα να συζητήσουμε για αποφάσεις και σκέψεις μας. Μεγάλη ομάδα, η οποία μπορεί να πετυχαίνει πολύ σημαντικούς στόχους και σκοπούς, δεν χτίζεται μέσα σε ένα χρόνο. Και δεν χτίζεται μόνο με επιθυμίες, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και όσο περίεργο και να ακούγεται, χρειάζεται να κάνεις λάθη.

Θέλω να κάνω μεγάλη ομάδα και από αυτή τη θέση δεν θα κάνω πίσω. Του χρόνου είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος θα είναι μόνο το πρωτάθλημα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό; Πώς θα το κάνουμε; Είναι νωρίς να το πούμε αυτό. Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ποιος προπονητής θα οδηγήσει σε αυτό το στόχο. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, πολλές ερωτήσεις που χρειάζονται απαντήσεις, αλλά όχι σήμερα.

Το μόνο που ξέρω σίγουρα, απολύτως σίγουρα, είναι ότι στην ομάδα δεν πρέπει να γυρίσουμε πλάτη. Εμείς δεν κάνουμε καλά, αλλά κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας στην παρούσα φάση, ό,τι είναι δυνατόν. Και εγώ ποτέ δεν φοβήθηκα τα λάθη. Δεν κάνει λάθη μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Επειδή εμείς θα χτίσουμε την ομάδα γι’ αυτό καταλαβαίνουν οι πραγματικοί φίλαθλοι και το καταλαβαίνουν οι παίκτες που βλέπουν το μέλλον τους στο ΠΑΟΚ και το καταλαβαίνω και εγώ ότι αν εμείς όλοι ενώσουμε τις προσπάθειές μας και δομήσουμε σωστά τη δουλειά μας, θα έχουμε τις νίκες μπροστά. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Είμαι άνθρωπος μαξιμαλιστής.

Την πρώτη μέρα έλευσης στον ΠΑΟΚ έβαλα τρεις στόχους απέναντι στην ΠΑΕ και την ομάδα κα αντιλαμβανοόμουν ότι η ομάδα δεν έχει απόλυτη ψυχολογική ετοιμότητα, αλλά έθεσα τους στόχους: Καθαρή δεύτερη θέση, Κύπελλο και πρόκριση στο Champions League. Το Κύπελλο το χάσαμε, φταίω και εγώ. Αλλά για μένα είναι μάλλον καλύτερα που δεν πήγαμε στον τελικό, παρά να δω τον τελικό έτσι όπως τον είδα. Ο Θεός βοήθησε προκειμένου να διατηρήσω την πίστη μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος συναισθηματικός και αν θα συμπεριφέρονταν έτσι σε μας στον τελικό, δεν μπορώ να υπολογίσω τι μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Αυτός όμως είναι πονοκέφαλος της Τρίπολης και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, η Τρίπολη αξίζει να έχει το Κύπελλο στα χέρια της. Κέρδισαν εμάς και ουσιαστικά κέρδισαν τον Ολυμπιακό.

Γι’ αυτό προς το παρόν κοιτάμε και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αδύνατα. Όλα είναι δυνατά. Εγώ υποθέτω ότι ενδεχομένως θα άξιζε η ΕΠΟ να ζητήσει συγγνώμη από τους φιλάθλους της Τρίπολης και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να αποκλείσω ότι τέτοιος τελικός μπορεί να είχε επηρεάσει σε ένα βαθμό και την ψυχολογική κατάσταση των δικών μας παικτών και αυτό επειδή δεν υπάρχει εξήγηση γιατί οι δικοί μας παίκτες δεν έπαιξαν χθες ποδόσφαιρο.

Η αδιαφορία δεν εμφανίζεται μονομιάς, αλλά εμφανίζεται στο συνολικό φόντο, όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Εμείς ήρθαμε να αλλάξουμε πράγματα και θα δείτε, θα αλλάξουν».

Για το τι είπε στους παίκτες:«Ζήτησα από τους παίκτες και τον εαυτό μου, αυτό που συζητήσαμε να το αφήσουμε μόνο για μας, επειδή εμείς είχαμε συζήτηση μέσα στη δική μας οικογένεια. Η συζήτηση δεν ήταν τόσο ευχάριστη για να τη μεταφέρουμε σε όλους».

Για το θέμα των χρεών προς την Πολιτεία:«Μπροστά στα φυσικά πρόσωπα, ενώπιων των ποδοσφαιριστών, των πρώην ποδοσφαιριστών, δεν χρωστάμε τίποτα, είμαστε μέσα στα σχέδια. Στα χρέη προς το κράτος, πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει και θα αντιληφθούν την πρότασή μας. Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν λέει όχι, προς το παρόν θεωρούν ότι η δική μου πρόταση είναι πολύ χρήσιμη και αναγκαία και για το κράτος και πιστεύω ότι θα βρούμε μια λύση.

Η πρότασή μου είναι πολύ εύκολη. Είμαι έτοιμος να πληρώσω όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ μέσα σε ένα μήνα με την προϋπόθεση ότι θα διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Εγώ δεν χρωστάω σε κανένα τίποτα. Εγώ ήρθα στην ομάδα, η οποία 7-8 χρόνια μάζευε τα χρέη. Γι’ αυτό αν θέλουμε να χτίσουμε καινούρια ομάδα, πρέπει να χτίσουμε, μεταξύ άλλων και καθαρές σχέσεις με το κράτος, μεταξύ των άλλων.

Ξέρετε ότι κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ, κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και εγώ μεταξύ άλλων, πρέπει να έχουμε σαν τιμή και περηφάνια και το έχουμε σαν τιμή και περηφάνια ότι εμείς σε 7 μήνες κλείσαμε πάρα πολλά προβλήματα του ΠΑΟΚ και πληρώσαμε πάνω από 8 εκατ. φόρους στο κράτος. Νομίζω ότι αξίζουμε να εισακουστεί η πρότασή μας. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της καθαρής και διαφανούς σχέσης με το κράτος, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια πραγματικότητα στην Ελλάδα και έτσι προσπαθούμε να βρούμε αλληλοσυμφέρουσες λύσεις.

Για μας το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει αυτή τη λύση και θεωρεί ότι παρόμοιες λύσεις θα μπορούσαν να σώσουν και γενικότερα την κατάσταση στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει γενικά ελπίδα».