Δύο ισπανικές ομάδες και δύο από τη Γερμανία. Κοινός παρανομαστής; Η Μπαρτσελόνα διαδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στη στέψη για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, το ίδιο ισχύει και για τη Μπάγερν Μονάχου η οποία (επίσης) παίρνει τα σκήπτρα από την απερχόμενη βασίλισσα της Μπουντεσλίγκα Ντόρτμουντ.

Οι τέσσερίς τους συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αντιπάλων με έπαθλο την κορυφή της Ευρώπης και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κι ενώ η κλήρωση της ημιτελικής φάσης έχει οριστεί για την Παρασκευή (12/4) στην Νιόν της Ελβετίας. Ο τελικός μέσω του οποίου θα μάθουμε ποια θα είναι η ομάδα που θα διαδεχθεί την Τσέλσι στον ευρωπαϊκό θρόνο θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Μία σύντομη ακτινογραφία των «4» μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

Μπαρτσελόνα – Παραμένει κραταιά ακόμα και ασθμαίνουσα

Είναι η ομάδα που διαθέτει αποδεδειγμένα τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που μπορούν με μία ενέργεια να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Όλοι επικεντρώνουν στον κορυφαίο του κόσμου Λιονέλ Μέσι αλλά δίπλα του υπάρχουν αστέρες παγκόσμιας κλάσης και υψηλής ευφυίας όπως οι Ινιέστα, Τσάβι, Φάμπρεγας, Βίγια, Πέδρο, Αλβες. Βρέθηκε δύο φορές σε δυσχερή θέση, τη μία μετά την ήττα στο Μιλάνο από τη Μίλαν με 0-2 και τη δεύτερη το βράδυ της Τετάρτης (10/4) όταν της απέμεναν 20 λεπτά για να αποφύγει τον εντός έδρας αποκλεισμό από την Παρί σεν Ζερμέν. Και στις δύο περιπτώσεις απέδρασε με στυλ, άνεση και επιβλητικότητα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Η Βασίλισσα και ο Special One

Οι 9 τίτλοι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το γεγονός ότι με την παρουσία του κ. Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της έχει βρει το κουμπί της Μπαρτσελόνα (αήττητη εφέτος απέναντι στους Μπλαουγκράνα σε 4 επίσημα ματς) της δίνουν τουλάχιστον ίσες πιθανότητες με την «αιώνια» αντίπαλό της, σίγουρα όχι λιγότερες παρά το γεγονός ότι δεν παράγει τους ίδιους αυτοματισμούς στο παιχνίδι της. Αλλωστε δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να πιάνει τα στάνταρ απόδοσης της Μπάρτσα και άσκησης πίεσης στον αντίπαλο. Ωστόσο διαθέτει έναν παμπόνηρο προπονητή και τον δικό σούπερ-ήρωα Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα.

Μπάγερν Μονάχου – Μηχανή επιβολής και ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου

Σκεφτείτε το εξής: Η γερμανική ομάδα προσέφερε γη και ύδωρ στον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα προκειμένου να τον πείσει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας αντικαθιστώντας τον κ. Γιουπ Χάινκες ο οποίος την οδήγησε στην κατάκτηση ενός από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα στην ιστορία της και ταυτόχρονα υπόσχεται να πατήσει μαζί της την κορυφή της Ευρώπης! Οι άλλοτε άσπονδοι φίλοι Αριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο καταπληκτικές συνεργασίες ενώ η βαυαρική ομάδα βρήκε στο πρόσωπο του Κροάτη Μάριο Μάντζουκιτς έναν επιθετικό σπουδαίας κλάσης, ίσως εφάμιλλο των τελευταίων σημαντικών σκόρερ της Μπαγερν Ρόι Μακάι, Τζιοβάνι Ελμπερ, Μίροσλαβ Κλόζε και Κλαούντιο Πιζάρο.

Ντόρτμουντ – Μοντέρνα, ταλαντούχα αλλά με περιορισμένες λύσεις

Το μεγάλο παράπονο του ταλαντούχου (και υποψήφιου διάδοχου του κ. Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης) κ. Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν ήταν η έλλειψη αρκετών ικανών εναλλακτικών λύσεων η οποία δεν της επέτρεψε να χωρέσει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Παίζουν όλη τη σεζόν οι ίδιοι και οι ίδιοι… Παρέδωσε τα γερμανικά σκήπτρα της Μπουντεσλίγκα στη Μπάγερν δίχως ιδιαίτερη αντίσταση, όμως κατάφερε να φτάσει ως τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ ευελπιστώντας ότι μπορεί να επαναλάβει τον άθλο του 1997 όταν επικράτησε στον τελικό της Γιουβέντους με 3-1. Ξεχειλίζει από ταλέντο, ειδικά στους μεσοεπιθετικούς χώρους