Αναλυτικές εξηγήσεις για τη φάση της αποβολής του στον αγώνα με τον Πλατανιά έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας με εκπροσώπους του Τύπου. Ο διεθνής επιθετικός, που αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο ματς, επέμεινε ότι δεν μούτζωσε τον επόπτη και ότι έκανε μια κίνηση αγανάκτησης ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Τόσα χρόνια που είμαι στα γήπεδα έχω αποδείξει ότι φοράω παντελόνια και ότι δεν έκανα αυτό που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Αλλοι που έκαναν ανάλογες ενέργεις δεν τιμωρήθηκαν».

Συγκεκριμένα ο Σαλπιγγίδης ανέφερε: «Ηταν μία κίνηση αγανάκτισης. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας ο αντίπαλος βρήκε και εμένα. Εκανα μία κουβέντα με τον βοηθό. Τον ρώτησα αν πήρε την μπαλα και μου λέει ναι. Στη συνέχεια έκανα αυτή την κίνηση αγανάκτισης σα να ήθελα να τον πω «άσε μας μωρέ» και όχι αυτό που αντιλήφθηκε και γι’ αυτόν τον λόγο αποβλήθηκα. Από την παρουσία μου στα γήπεδα έδειξα ότι αντιμετωπίζω με σεβασμό αντιπάλους και διαιτητές, θεωρώ ότι ήταν η κακιά στιγμή και δυστυχώς βρέθηκα σε αυτή την θέση. Δεν μούντζωσα τον βοηθό. Παρόλο που η κίνηση μου είναι λάθος με το γράμμα του νόμου είναι κίτρινη κάρτα, θεωρώ ότι ήταν είναι μία κακιά στιγμή του βοηθού ίσως από απειρία, ίσως αυτό είδε. Το θέμα είναι πως τώρα βρίσκομαι σε αυτή την θέση. Εκανα λάθος αλλά ήταν κίτρινη κάρτα, είμαι ήσυχος με την συνείδησή μου, δεν έκανα αυτό που έγραψαν. Πήγα μέσα είπα στον βοηθό είσαι σίγουρος και μου λέει «ναι». Του είπα «αφού είδες αυτό καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον». Μία μούντζα είναι ξεκάθαρο να την διακρίνεις, Ουσιαστικά νομίζω ότι αυτό μπορεί να με δικαιώσει. Εχω κουραστεί να το συζητάω αυτό το θέμα, είτε γνωστοί είτε άγνωστοι στον δρόμο μου μιλούν γι’ αυτό. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι, απλά θεωρώ ότι ήταν λάθος στιγμή γιατί αν με παρακολουθούσε τι έλεγα ίσως καταλάβαινε καλύτερα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και μου επιβληθεί μεγάλη ποινή θα απογοητευτώ ακόμη περισσότερο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβεί».
Αναφερόμενος στις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα και την παραγωγικότητα του σχολίασε: «Είναι λάθος να κρίνουμε έναν αθλητή βάσει των γκολ, πρέπει να κρίνεται από τη συνολική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Είχα μία ατυχία στην αρχή της σεζόν, θεωρώ οτι βήμα βήμα πάω όλο και καλύτερα και κάνω ότι μπορώ για την ομάδα. Είναι σημαντικά, βέβαια, τα γκολ, με κάνουν να νιώθω καλά, αλλά ξαναλέω το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα γκολ, είναι η ουσία αλλά δεν είναι το μοναδικό».

Για τις αλλαγές που έφερε η έλευση του Ιβάν Σαββίδη τόνισε: «Γίνονται πολά βήματα μπροστά, αλλάζουν οι συνθήκες γενικά στην ομάδα και στον τρόπο λειτουργίας. Είναι σημαντικό να είσαι σε έναν χώρο με εργασιακή σταθερότητα, δείχνει ότι η ομάδα είναι σε τροχιά ανάπτυξης».
Εξάλλου ο Κώστας Κατσουράνης στη διάρκεια της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της προπερασμένης αγωνιστικής, στον αγώνα με τον Πανιώνιο τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι να παίξει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο απλός ΠΑΟΚτσής μπορεί να θέλει τίτλο για να πανηγυρίσει εκείνη την ημέρα, εγώ θέλω να παίξω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ».

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση στην οποία αγωνίζεται συνήθως στον ΠΑΟΚ, αυτη του κεντρικού αμυντικού, σχολίασε: «Σε κάθε ομάδα υπάρχει διοίκηση, προπονητής και μετά έρχονται οι παίκτες, άλλοι αποφασίζουν. Δεν έχω πρόβλημα όπου και να παίζω, στην Ελλάδα το έχουμε δει στο παρελθόν μπορεί να πεις κάτι, να το πάρει κάποιος και να το γράψει αλλιώς. Είπα, μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο, εμείς διαβάζουμε διάφορα πράγματα γι΄αυτό και γενικώς δεν μιλάω, στο τέλος εμείς γινόμαστε γραφικοί. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται».