Πρόταση 5 εκατ. ευρώ φέρεται να κατέθεσε η Λοκομοτίβ Μόσχας στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Πάουλο Μασάντο. Την είδηση επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ, με την διευκρίνηση ότι η έγινε προ καιρού και απορρίφθηκε, «αλλά αν επανέλθει η ομάδα της Μόσχας θα το ξανασυζητήσουμε». Αν η πρόταση της Λοκομοτίβ είναι πραγματική, ο Ολυμπιακός έχασε μία μοναδική ευκαιρία να «ξεφορτωθεί» έναν παίκτη τον οποίο κάθε αγωνιστική αποδοκιμάζουν οι οπαδοί του.

Στη Ρωσία οι μεταγραφές ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (27/2). Η Λοκομοτίβ εδώ και μέρες συζητάει το ενδεχόμενο παραχώρησης του διεθνούς μέσου Ντενίζ Γκλουσακόφ στην Σπαρτάκ Μόσχας ή την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η μεταγραφή του Γκλουσακόφ ήταν στον αέρα καθώς η Ζενίτ απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ η Σπαρτάκ έδινε 4 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα 12 εκατ. ευρώ που απαιτούσε η Λοκομοτίβ. Αν παραχωρήσει τελικά τον Γκλουσακόφ, ο Μασάντο είναι μία καλή εναλλακτική λύση για την ρωσική ομάδα, έστω και αν από πέρυσι έχει απαλλαγεί από τους πορτογάλους που είχε στο ρόστερ της.

Ο Μασάντο σε κάθε μεταγραφική περίοδο, περιέργως βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων της Μόσχας. Είτε επειδή οι Ρώσοι εκτιμούν το ταλέντο του, είτε γιατί ο μάνατζερ του πορτογάλου έχει καλές προσβάσεις στην ρωσική αγορά.
Τον Ιούλιο του 2011 ο ρωσικός Τύπος έγραφε σχεδόν καθημερινά ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μασάντο από την γαλλική Τουλούζ.
Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου 2012, ο ρωσικός αθλητικός Τύπος ήθελε την Ντιναμό Μόσχας αυτή τη φορά να βρίσκεται ένα βήμα από την υπογραφή συμφωνίας με τον Μασάντο. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου 2012, την απόκτηση του πορτογάλου ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ο Μασάντο είναι αλήθεια ότι δεν περνάει καλά στον Ολυμπιακό, καθώς πραγματοποιεί μέτριες εμφανίσεις και κυρίως επειδή βρίσκεται στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» οπαδών. Ενδεχομένως δεν θα έλεγε όχι στην μετακόμισή του στη Μόσχα. Ωστόσο προκαλεί απορίες το γεγονός ότι όποτε αντιμετωπίζει προβλήματα ή θέλει να υπογράψει ένα καλύτερο συμβόλαιο, κάποια ομάδα της Μόσχας εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Ο Ολυμπιακός ενώ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ, διέψευσε σημερινά δημοσιεύματα του ρωσικού και του ελληνικού αθλητικού Τύπου και σύμφωνα με τα οποία βρίσκονται στον Πειραιά εκπρόσωποι της ρωσικής ομάδας για να διαπραγματευτούν την απόκτηση του Μασάντο.
Η πειραϊκή ΠΑΕ παραχώρησε το περασμένο καλοκαίρι τον Κέβιν Μιραλάς για 6,5 εκατ. ευρώ στην Εβερτον. Προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να κρατήσει αυτή την εποχή τον Μασάντο, αν η Λοκομοτίβ του προσφέρει όντως 5 εκατ. ευρώ.