Προ των ευθυνών τους έθεσε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης παίκτες και προπονητές για το μέτριο θέαμα που παρουσιάζουν τελευταία, κατά την αιφνίδια επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη το πρωί της Πέμπτης (17/1). Ηταν η έκτη φορά κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αλλοτε για να χαράξει στόχους και ενίοτε για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το προσφερόμενο θέαμα.

Η πρώτη επίσκεψη του κ. Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη έγινε στις 23 Αυγούστου 2012. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έδωσε το «παρών» στον αγιασμό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και μαζί με τις καθιερωμένες ευχές δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη βαριά φιλική ήττα από τη Νάπολι, τρεις ημέρες νωρίτερα στην Ιταλία με 3-0.

«Ολοι πρέπει να καταλάβετε ότι θα δώσουμε μάχες για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε, δηλαδή στο 40ό πρωτάθλημα. Θα γράψετε όλοι Ιστορία, αφού μιλάμε για ένα απίστευτο επίτευγμα για μια ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό που θέλω είναι να είστε ενωμένοι σαν οικογένεια. Η δύναμη που γεννάει αυτή η ενότητα είναι τεράστια. Ο προπονητής σας είναι ένας νέος άνθρωπος, από τον οποίο μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και θέλω να ξέρετε ότι έχει τη στήριξή μου. Γνωρίζετε ότι στηρίζω τις επιλογές μου και πάντα ζητώ πειθαρχία. Να ξέρετε ότι δεν μετράει αν είστε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης ή ο νεότερος. Για μένα είστε ίσοι και ζητώ απ’ όλους δουλειά και πειθαρχία. Στη Νάπολι δεν ήμασταν καλοί. Εγώ δεν θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό να χάνει ούτε σε φιλικά. Και από κανέναν. Οταν ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο, πρέπει να παίζει μόνο για τη νίκη και να ματώνει γι’ αυτήν. Ετσι έχει γραφτεί η ένδοξη ιστορία αυτής της ομάδας, με αγώνα και αξιοπρέπεια, και έτσι συνεχίζουμε» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Η δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου. Πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και την εντός έδρας πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική Σάλκε.

«Ολες οι ομάδες στην Ελλάδα περιμένουν τον Ολυμπιακό για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να θυμάστε ότι το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος μας στόχος. Ξέρετε ότι είναι σημαντικές οι επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να ευχαριστήσετε όλους αυτούς που θυσιάζουν μέρος από το υστέρημά τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Ολυμπιακό μας. Γνωρίζετε την κατάσταση της χώρας. Το τρίμηνο που έρχεται είναι πολύ κρίσιμο, με ταξίδια και συνεχή παιχνίδια. Δείξτε ποιοι είστε και κάντε χαρούμενο τον κόσμο μας» ανέφερε.

Στις 7 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» 1-0, αλλά οι θεατές αποδοκίμασαν την ομάδα του κ. Ζαρντίμ για το θέαμα που προσέφερε, παρ’ ότι πέτυχε την 6η σερί νίκη της. Ο κ. Μαρινάκης περίμενε την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών και στις 18 Οκτωβρίου επισκέφθηκε για τρίτη φορά τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

«Θέλω να ματώνετε τη φανέλα και να κάνετε νίκες προσφέροντας στον κόσμο θέαμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο κάθε Ελληνας, περνάει πολύ δύσκολα μέσα στη δίνη αυτής της οικονομικής κρίσης. Θέλω από εσάς να σέβεστε ακόμη και το ένα ευρώ που δίνει κάποιος για να σας βλέπει και να φεύγει χαμογελαστός από το γήπεδο. Στο παιχνίδι με την Τρίπολη ένιωσα άσχημα, όπως και όλοι οι οπαδοί μας. Δεν θέλω να ξαναδώ τέτοια εικόνα. Δεν μπορεί να παίζετε πάντα καλά, αλλά τέτοια εμφάνιση δεν θέλω να επαναληφθεί. Για να παίξεις στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνεις όλα στην προπόνηση και να αποδεικνύεις στον προπονητή ότι πρέπει να παίζεις» υπογράμμισε. Τα λόγια του έπιασαν τόπο, έστω και προσωρινά όπως αποδείχθηκε, καθώς οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν εκτός και εντός έδρας τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 4 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε την Αρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο και πέντε ημέρες μετά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Ο κ. Μαρινάκης στις 3 Δεκεμβρίου μετέβη και πάλι στις εγκαταστάσεις του Ρέντη θέλοντας να εμψυχώσει τους παίκτες του αλλά και να κάνει τα παράπονά του επειδή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1) δεν μετέτρεψαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

«Είμαστε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ που θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και πρέπει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Δώστε τα όλα απέναντι στη σπουδαία Αρσεναλ. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει για όλους μας. Θέλω να μπείτε στο γήπεδο και να κλείσετε στόματα. Να τους δείξετε ποιοι είστε. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν ήμουν ευχαριστημένος και το ξέρετε. Οχι γιατί δεν παίξατε καλά, αλλά γιατί δεν κάναμε τις ευκαιρίες γκολ ώστε να πάρουμε τη νίκη που αξίζαμε. Θέλω σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο για να δικαιώνονται οι καλές εμφανίσεις σας. Με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και με τις οικονομικές δυσκολίες, το γήπεδο είναι μια ευχάριστη διέξοδος. Και με χαρά είδα την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια να κάνει ευκαιρίες. Πολλές ευκαιρίες. Και να προσφέρει θέαμα. Θέλω στο γήπεδο να ματώνετε για την ομάδα και για τους οπαδούς μας» τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η πέμπτη συνάντηση του κ. Μαρινάκη με το ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε στις 10 Ιανουαρίου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αυτή τη φορά απευθύνθηκε κυρίως στους ποδοσφαιριστές που καθυστερούν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, «φωτογραφίζοντας» τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Ραφίκ Τζιμπούρ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο και από 1ης Ιανουαρίου μπορούν να συμφωνήσουν με όποια ομάδα επιθυμούν.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται το μεγαλείο του Ολυμπιακού να είστε σίγουροι ότι θα μείνουν στον Ολυμπιακό. Και τα χρήματα δεν θα είναι αιτία στο να μείνουν ή να φύγουν. Προσωπικά παρακολουθώ τον Ολυμπιακό εδώ και 40 χρόνια.  Στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κουρασμένος να είσαι από τη δουλειά σου, νιώθεις δύναμη. Αυτά τα θετικά συναισθήματα μπορείς να τα νιώσεις σε πολύ λίγα μέρη στον κόσμο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Και επειδή το θέαμα το οποίο προσέφερε ο Ολυμπιακός στους αγώνες με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και την Καβάλα στο Κύπελλο προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών οι οποίοι δεν γεμίζουν πια το «Γ.  Καραϊσκάκης», ο κ. Μαρινάκης την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου επισκέφθηκε αιφνιδίως τις εγκαταστάσεις του Ρέντη ζητώντας εξηγήσεις από ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία.

Το καινούργιο στη νέα επίσκεψη είναι ότι αυτή τη φορά δεν ανέβασε την ομιλία του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αλλά απαίτησε απ’ όλους σιγή ασυρμάτου. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα επιβάλει πρόστιμα αν κάτι διαρρεύσει στον Τύπο. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία θα έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που συνεχίσουν να περπατούν στον αγωνιστικό χώρο, όπως είπε ο κ. Ζαρντίμ μετά τον αγώνα με την Καβάλα. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν δεν βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας θα κινδυνεύσει ακόμη και η θέση του πορτογάλου προπονητή.

Εν ολίγοις ο κ. Ζαρντίμ πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και πώς θα μεταχειριστεί τους παίκτες που δείχνουν δυσαρεστημένοι, είτε γιατί δεν αγωνίζονται είτε επειδή δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με τους όρους που εκείνοι θα επιθυμούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση με τους Τζιμπούρ και Τοροσίδη για την παραμονή τους ή μη στην ομάδα θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο ο κ. Ζαρντίμ καλείται να αποφασίσει αν την Κυριακή θα τους ξεκινήσει στην ενδεκάδα.