Εν αντιθέσει προς το κάκιστο ξεκίνημα που έκανε ο Παναθηναϊκός στα κύπελλα Ευρώπης με δύο διαδοχικούς αποκλεισμούς, οι Πράσινοι μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Το Τριφύλλι επικράτησε (2-0) με σχετική ευκολία στην Κέρκυρα και πέραν των τριών βαθμών, κέρδισε κυρίως ηρεμία και χρόνο εν όψει της συνέχειας.

Οι Πράσινοι που έπαιζαν με το «πιστόλι στον κρόταφο» αντεπεξήρθαν επιτυχώς στην κρισιμότητα της αναμέτρησης έστω και αν σε πολλά σημεία του αγώνα δεν… ξέχασαν τις κακές του παιχνιδιού τους, όπως τα αμυντικά κενά, η έλλειψη δημιουργικότητας και ανάπτυξης από τις πτέρυγες και ο αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και απελπιστικά μόνος σέντερ φορ Τοτσέ

Παρ’ όλα αυτά, το Τριφύλλι συγκριτικά με προηγούμενους αγώνες είχε ομαδικό πνεύμα, μεγάλη διάθεση και περισσότερα τρεξίματα, ενώ οι αμυντικοί του στάθηκαν αξιοπρεπώς, όπως καταδεικνύει και το μηδέν παθητικό στα μετόπισθεν για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις σερί αγώνες (είχαν παθητικό εννέα γκολ!).

Εκτός των άλλων στην Κέρκυρα, ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέχρι πρότινος λογίζονταν ως βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο αποκλεισμός από την αποστολή του μοζαμβικού αμυντικού μέσου Σιμάο για δεύτερο σερί ματς (υπέπεσε σε πειθαρχικό παράρτημα παραμονές του αγώνα με την Μακάμπι) αλλά και η απόφαση του 65χρονου κόουτς να κρατήσει στον πάγκο τους επίσης βασικούς το προηγούμενο διάστημα Κώστα Κατσουράνη, Σωτήρη Νίνη και Σεμπάστιαν Λέτο, έδωσε το στίγμα εντός των αποδυτηρίων πως ουδείς είναι αναντικατάστατος, αρκεί να αποδίδει στις προπονήσεις και τους αγώνες τα αναμενόμενα.

Και η αλήθεια είναι πως η τριπλέτα Κατσουράνη, Νίνη και Λέτο, απογοήτευσε κυρίως στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκαν (ως αλλαγή) οι δύο τελευταίοι στην Κέρκυρα, φάνηκε ότι πήραν το μήνυμα του προπονητή τους. Με την είσοδό του στο γήπεδο, κυρίως ο δραστήριος αργεντινός μεσοεπιθετικός (ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι στο 1-0), το Τριφύλλι μεταμορφώθηκε και ανέβασε την απόδοσή του, ενώ και ο ταλαντούχος έλληνας άσος είχε σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση του τελικού 2-0.

Από την άλλη, μήνυμα έστειλε στον προπονητή του ο εκτός πλάνων και συνήθως τρίτη αλλαγή της ομάδας (!) Γιώργος Καραγκούνης που πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και απέδειξε στον κόουτς Φερέιρα του ότι αξίζει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης.