Η πρόθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό (18.00) για το Κύπελλο, θορύβησε την αστυνομία η οποία έλαβε ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για έναν αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ακόμα και ο υπαρχηγός της αστυνομίας κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας προκειμένου να συντονίζει την κατάσταση, ελικόπτερο θα πετάει διαρκώς πάνω από το γήπεδο της Τούμπας, ενώ για την ασφάλεια του αγώνα θα μεταφερθούν από την Αθήνα δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αστυνομία ζήτησε επίσης να παραμείνει κλειστεί η μπουτίκ του ΠΑΟΚ έξω από τη Θύρα 7 αλλά και να απαγορευθεί η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Τετάρτη σε δρόμο έξω από το γήπεδο, όπως και η παρουσία πλανόδιων πωλητών με μηχανοκίνητες καντίνες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης στη συνάντηση την οποία είχε την Τρίτη το πρωί (1/2) στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με τον αθλητικό εισαγγελέα, τον υπαρχηγό της Αστυνομίας κ. Ραχωβίτσα και τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κασαπάκη, χαρακτήρισε τα μέτρα υπερβολικά. «Με τα μέτρα που πήρατε έχετε δώσει την εντύπωση ότι ο αγώνας γίνεται σε ξένη χώρα. Δεν είναι όμως έτσι. Στην Τούμπα εμείς έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει το κουμάντο» υποστήριξε ενοχλημένος ο κ. Ζαγοράκης. Παράλληλα τόνισε ότι η μπουτίκ της ΠΑΕ δεν θα κλείσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως θα κάνει ότι είναι καλύτερο και ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα και ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.

Με αφορμή την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που είχαν δημιουργήσει οπαδοί του στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε κατηγορήσει την αθλητική δικαιοσύνη ότι δεν αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις ομάδες, ενώ αναρωτήθηκε μήπως ήρθε η ώρα να διοργανωθούν δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα. Ακολούθησαν η απόφαση των οπαδών του ΠΑΟΚ να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το γήπεδο και η επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη προς την αστυνομία με αίτημα τη λήψη αυστηρών μέτρων ειδικά κατά τη μετακίνηση της αποστολής της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη.