από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Ρουβίκωνας: Θα υπάρχει μεγαλύτερη ανομία αν μας βάλουν φυλακή

Η συγκέντρωση στο Χαλάνδρι, η αυτοκριτική και τα αιτήματα «να πάρουν τα Καλάσνικοφ και να μπουν στη Βουλή»
Ρουβίκωνας: Θα υπάρχει μεγαλύτερη ανομία αν μας βάλουν φυλακή
Μέλη του «Ρουβίκωνα» μεταφέρονται στον εισαγγελέα να απολογηθούν για την απόπειρα εισβολής που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Θα υπάρχουν μεγαλύτερα γεγονότα ανομίας αν ο κ. Μητσοτάκης υλοποιήσει την απειλή του ότι με την επόμενη κίνησή μας θα μας βάλει φυλακή...».

Αυτή η αναφορά ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη μεγεθύνει τις ανησυχίες των αρχών ασφαλείας για τις επόμενες κινήσεις των επονομαζόμενων «ακτιβιστών των Εξαρχείων» και την ενδεχόμενη κλιμάκωση της δράσης τους.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το «άνοιγμα του Ρουβίκωνα στην κοινωνία» με συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί εκτός Εξαρχείων. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Χαλάνδρι και υπήρξε προαναγγελία για νέες εκδηλώσεις του Ρουβίκωνα σε Χαϊδάρι και Μελίσσια. Και πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες. Με την ΕΛ.ΑΣ. να «διαβάζει» με προσοχή τις σχετικές αναρτήσεις για την εκδήλωση του Χαλανδρίου με την παρουσία περίπου 200 ατόμων. Και όπου ανάμεσα στα άλλα φέρεται ότι ορισμένοι από τους παρισταμένους ζήτησαν από τα μέλη του Ρουβίκωνα «να πάρουν τα όπλα και να μπουν στη Βουλή».

Στη συνέντευξή του λοιπόν το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα ανέφερε πως «πρέπει να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι αν ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου και ξέρουμε ότι θα στείλει κάποιους κανίβαλους, οι οποίοι θα πέφτουν με τα μηχανάκια επάνω μας και για την οποιαδήποτε κίνηση πάμε να κάνουμε θα κινδυνεύουμε να μπούμε στην φυλακή, προφανώς και θα πάρουμε τα μέτρα μας για να μπορέσουμε και να μη συλληφθούμε και να μην οδηγηθούμε στη φυλακή και να αντιμετωπίσουμε τους αλαλάζοντες Δελτάδες οι οποίοι θα εισβάλλουν είτε στους χώρους τους δικούς μας είτε θα προσπαθούν να σπάνε και να καταστείλουν τις κινήσεις μας».

Οσον αφορά τη συγκέντρωση στο Χαλάνδρι, τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχειρούν αρχικά να εξηγήσουν τη σχετικά μικρή συμμετοχή πολιτών. Οπως σημειώνουν, «με δεδομένη τόσο τη γενικότερη κινηματική νηνεμία όσο και το θέμα της εκδήλωσης (αυτοπαρουσίαση Ρουβίκωνα και συζήτηση με τους Χαλανδραίους) αλλά και το γεγονός ότι την ίδια μέρα είχε χιπ-χοπ συναυλία στον Χολαργό από τους antifa Χαλανδρίου, η προσέλευση ήταν αρκετά καλή. Πάνω από 200 άνθρωποι πέρασαν από την εκδήλωση που είχε σταθερά ένα κοινό περίπου 150 ανθρώπων που την παρακολούθησαν. Πολύ λίγοι για έναν τεράστιο δήμο, πάρα πολλοί για τα δεδομένα της εποχής, και ενώ μάλιστα έπαιζε και συναυλία, κανονισμένη πολύ καιρό πριν».

Στο σχετικό κείμενο μελών του Ρουβίκωνα ακολουθεί κριτική για τους κατοίκους του Χαλανδρίου, αφού, όπως σημειώνεται, «είναι ενδεικτικό ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής χαίρονται που ο δήμος τακτοποίησε κάπως, για παράδειγμα, τους κάδους των σκουπιδιών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι αυτό είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αν δεν τεθούν συνολικά τα ευρύτερα ζητήματα. Αρκούνται στο να μαζεύονται σωστά τα σκουπίδια κι από εκεί και πέρα ας καίγεται γύρω τους το σύμπαν».

 Ακόμα ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. άλλες αναφορές μελών του Ρουβίκωνα ότι «αισθανόμαστε απογοήτευση κάθε φορά που σύντροφοι και συντρόφισσες από το εξωτερικό έρχονται στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν με ένα υπερβολικό δέος έως και θαυμασμό τους αναρχικούς εδώ. Απογοητευόμαστε, γιατί αυτό δείχνει πόσο το αναρχικό κίνημα έχει ηττηθεί στην Ευρώπη και όχι ότι εδώ κάνουμε τόσο σπουδαία πράγματα. Για να φαίνονται αυτά τα λίγα που κάνουμε εδώ τόσο σπουδαία, δεν λέει τόσο καλά πράγματα για το εδώ, όσο κακά πράγματα για το τι συμβαίνει εκεί».

Επιπλέον σημειώνεται ότι «αυτά που κάνουμε εμείς θα έπρεπε να τα κάνει μια σοβαρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή και μια ΛΑΕ και εμείς να ασχολούμαστε με σοβαρότερα ακόμα πράγματα»

Ακόμα διατυπώθηκε η παραδοχή ότι «έχουμε ηττηθεί και οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να το διαχειριστούμε» και ότι «δεν εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που «έπιασε κότσο πολύ κόσμο. Βέβαια εμείς ως αναρχικοί έχουμε και το πρόβλημα ότι θα πρέπει να φανούμε συνεπείς με αυτά που λέμε. Ενώ οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέτοιο ζόρι». Ακόμα υπήρξαν προαναγγελίες ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε όσο γίνεται καλύτερα, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να συνομιλήσουμε με την Ιστορία, όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται. Με δυο λέξεις: στράτευση και οργάνωση».

Τέλος τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσίασε η αναφορά των ακτιβιστών των Εξαρχείων ότι παριστάμενοι στην εκδήλωση τους ζήτησαν να «πάρουν τα Καλάσνικοφ».

 Οπως καταγράφεται, «ως παρατήρηση από τα μοιράσματα σε λαϊκές (Παρνασσού, Σαρανταπόρου, Φραγκοκκλησιάς, Γυφτοπούλου) που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση, επισημάνθηκε ότι πολύς κόσμος πάει επικίνδυνα εύκολα από τον πραγματικό του καναπέ, όπου είναι καθηλωμένος, στα φαντασιακά Καλάσνικοφ, και μάλιστα σε β' πληθυντικό. "Να πάτε, να πάρετε Καλάσνικοφ, να μπείτε στη Βουλή, να τους θερίσετε, αλλιώς δεν κάνετε τίποτα". Και τους λες, άνθρωπέ μου, πέρα από το να μη μου το αναθέτεις, δεν είναι αυτοσκοπός και καημός μου να σκοτώσω κανέναν. Μπορούμε από τον καναπέ να πάμε ένα βήμα προς τη συλλογικοποίηση των αντιστάσεών μας προς μια απελευθερωτική κατεύθυνση; Οχι! Για πολλούς μόνο φαντασιακά Καλάσνικοφ, πράγμα πιο ανέξοδο και βολικό από την αυτοδέσμευση και στο πιο στοιχειώδες επίπεδο».

Τέλος, συμπληρωνόταν ότι από τη σχετική εξόρμηση των ακτιβιστών «συγκεντρώθηκαν σε κουτί οικονομικής ενίσχυσης 130 ευρώ και μαζί με άλλα 40 ευρώ που βάλαμε οι διοργανωτές βγήκαν τα έξοδα (μικροφωνική, 500 αφίσες, 1.500 φυλλάδια)».
HeliosPlus
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Ο Ρουβίκωνας δεν είναι η λύση, είναι μέρος της | 02/07/2018 20:28
  Το κείμενο κακώς παρουσιάζεται εμμέσως ως κείμενο του Ρουβίκωνα, θα είχε υπογραφή του. Το κείμενο είναι ανταπόκρισή μου απ'το Χαλάνδρι. Κατά τα άλλα ο Ρουβίκωνας ποτέ δεν έχει πει ότι θα σώσει κανέναν, ένας στοιχειώδης πόλος αντίστασης στην υποταγμένη κοινωνία είναι. Κλείνω με ένα απόφθεγμα του Καμύ : "Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει." Αυτό το δεύτερο, γάντι πάει σε ορισμένους σχολιαστές, θύματα και θύτες του κοινωνικού κανιβαλισμού που το κράτος και τα μέσα εξημέρωσης καλλιεργούν, ξερνώντας φόβο και ενοχή, εμπεδώνοντας ανασφάλεια, ηττοπάθεια και μεσιανισμό.
  Γιάννης Κ.
  απάντηση01
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η βλακεία θεραπεύεται άραγε; | 28/06/2018 22:19
  Οι βλάκες ζουν ανάμεσά μας. Είναι κάτι σαν τους εξωγήινους ή τους μασόνους. Ενίοτε καθίστανται επικίνδυνοι διότι χρησιμοποιούν ορισμένες εφευρέσεις των έξυπνων για να οργανώσουν την νηπιακή τους "επανάσταση", όπως τα κινητά τηλέφωνα. Δεν μπορούν ούτε μια δουλειά να κάνουν αλλά τρέφονται από την εργασία και τον κόπο των άλλων. Συχνά των γονέων τους. Υπάρχει άραγε φαρμακευτική αγωγή δια την θεραπείαν της βλακείας; Και τώρα κάτι ψυχαναλυτικό. Ο βλάξ πάντοτε γνωρίζει την κατάστασή του γι αυτό και επιδεικνύει συμπλεγματική συμπεριφορά έναντι της κοινωνίας και των εργαζόμενων ικανών ανθρώπων, την οποία βαφτίζει "επανάσταση"! Τελικά πολλοί βλάκες κάνουν "επανάστασιν", για να θυμηθούμε το 1967.
  Κ. Α.
  απάντηση01
   
   
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΝΕ | 27/06/2018 15:32
  Αφού πρώτα μας ζαλίσαν τ αυτιά οι γονείς τους για να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και να βγούν τα παιδιά απ τη φυλακη ( ένοπλες ληστειες ) , τώρα μ ενα "ΕΓΩ" απο δω μεχρι εκεί κατω θεωρητικοποιούν το πλιάτσικο και τις μπούκες επί δικαίων και αδίκων . Προϊ'οντα κακής βιβλιογραφίας με εμμονές ... Εντάξει Αλέξανδρε ... πού εκτιμώ και τον πατέρα σου , μη τον βάζεις να κλαψουρίζει , αν εισαι τόσο μαγκας εσυ και οι αλλοι μην αμολάτε τις μανάδες σας να παρακαλάνε τον καθένα .
  politis
  απάντηση195
   
   
  ποιος | 27/06/2018 13:39
  ποιος σας φωναξε να ερθετε? μηπως ο δημαρχακος που προερχεται απο την αναρχοαριστερα και τις μπουρδοκαταληψεις?
  δημοτης Χαλανδριου
  απάντηση135
   
   
  Απο το 2019 ξεκινα μια αλλη Ελλαδα,τερμα παρανομια και κλεψιμο,οι φυλακες στα ερημονησια θαχουν επιτελους πληθησμο | 27/06/2018 13:14
  Αγαπητα μου Ρουβικονακια, ολοι εμεις ΝΔ του εξωτερικου που θα ερθουμε στην Ελλαδα,ειμαστε εκπευδευμενοι στhnΓερμανιakai ,αμερικανικh Μακεδονες,μονο και μονο να φερουμε ταξη στην Αθηνα.Οι φυλακες για καθε παρανομο θαναι αυστηρες κατα το Αμερικανικο Μοντελο.Εκει μεσα ξενοι και Ελληνες παρανομοι θα φτηνετε αιμα.Δουλεια και αγιο ο θεος,Θα φτιαχετε δρομους,θα βοηθατε σε καθημερινη ανθρωπους μετα απο κλιμ.καταστροφες.Ειναι ολα στο προγραμμα,τερμα με την παραχεσμενη δημοκρατια
  Constantin
  απάντηση138
   
   
  Victor | 27/06/2018 13:00
  Ποιοι είναι αυτοί οι φαιδροί τύποι που νομίζουν ότι θα έρθουν να μας σώσουν; Αλίμονο αν περιμένουμε από αυτούς να μας σώσουν και να γίνουμε Λιβύη και Σομαλία! Αυτοί ονειρεύονται να γίνουν τοπικοί πολέμαρχοι και να έχουν πάνω μας δικαιώματα ζωής και θανάτου. Ίσα ρε χαμένα!!
  Victor
  απάντηση146
   
   
  Υπερβάλον θράσος | 27/06/2018 12:53
  Νομίζω μία είναι η Λύση. Κλείστε τους όλους σε λευκά κελιά και να μη ξαναβγούν.
  Ελληνας πολίτης
  απάντηση165
   
   
  500 αφισες και 1500 φυλλαδια | 27/06/2018 08:22
  ...για 200 πελατες? Ενα τηλεφωνο στους χιπχοπερς συντροφους σας δεν ξερατε να κανετε πριν ορισετε την ημερομηνια? Τσαμπα πηγε το 40αρι...
  Λεω εγω ο ασχετος...
  απάντηση104
   
   
  Ακτιβιστές! | 27/06/2018 07:47
  Ρε παιδάκια και το ταπεράκι της χοντρομαμάς σας έχετε και διακοπές σε νησάκι εναλλακτικό κάνετε τι σας έπιασε με τα "επαναστατικά" και τα Καλάσνικοφ ή πιστεύετε ακόμα στους "κακούς και καλούς"!; Άμετε τότε στη Βουλή να κάνουμε χάζι και να περάσει η ώρα μας με σασπένς και πίτσα στο καναπέ.. Στο κάτω-κάτω οι πολλοί φτύνουν στη μούρη τα "μηδενικά". Δεν το βλέπετε;;;
  κυνικός
  απάντηση94