Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν το πρωί της Τρίτηςστην πλατεία Συντάγματος συμβασιούχοι πυροσβέστες, με αίτημα την ανανέωση της σύμβασης για τους 1.320 εποχικούς, την καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε περίπτωση τραυματισμού και την επίλυση σειράς άλλων ζητημάτων τους που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, παρά το γεγονός ότι στήριξαν την κυβέρνηση και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία, «χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες» και «με αίσθημα ευθύνης», τα χρόνια προβλήματα του κλάδου παραμένουν άλυτα.

«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης με σύνεση και υπομονή χάριν του σκοπού που υπηρετούμε, της προστασίας των συμφερόντων του κλάδου μας» αναφέρει, κάνοντας μνεία και στους 22 συμβασιούχους πυροσβέστες «των 650 ευρώ», που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

«Ακολουθούμε πλέον τον μόνο επιβεβλημένο εκ των πραγμάτων μονόδρομο, ο οποίος είναι ο αγώνας των κινητοποιήσεων» αναφέρουν οισυμβασιούχοι και οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες.