Στοχευμένους ελέγχους ευρείας κλίμακας σε σημεία παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, αλλά και σε χώρους διακίνησης διαφόρων προϊόντων ξεκινούν εντατικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, τίθενται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών τα καταστήματα εστίασης, επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίου τροφίμων, και διάφοροι άλλοι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το σαφάρι των ελεγκτών στοχεύει, μεταξύ άλλων στον εντοπισμό υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις προϊόντων. Προτεραιότητα στους εντατικούς ελέγχους έχουν παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και λαϊκές αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υγειονομικοί έλεγχοι των Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα επεκταθούν και στους χώρους εστίασης των πλοίων της ακτοπλοΐας λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, που αναμένεται να υπάρξει τις εορταστικές ημέρες.

Επίσης, θα ελεγχθούν κυλικεία και κινητές καντίνες σε χώρους του λιμανιού του Πειραιά.

Επίσης, αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος, κυρίως σε ότι αφορά τον διαχωρισμό των χώρων σε καπνίζοντες και μη.