Ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του Θοδωρή Σίψα, ο οποίος κατηγορείτο για τη φονική επίθεση στη τράπεζα της Marfin, καθώς και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Την απαλλαγή του Θ. Σίψα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin είχε νωρίτερα προτείνει η εισαγγελέας της έδρας. Όπως τόνισε, παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα, δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Την ίδια απαλλακτική πρόταση επεφύλαξε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «Ιανός» Π. Ανδρεάδη για τον οποίο επεσήμανε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω ανώνυμης επιστολής. Μαρτυρίες που τους ήθελαν αρχικώς στο επίμαχο σκηνικό αναιρέθηκαν στην πορεία της υπόθεσης, ενώ στο ακροατήριο δεν υπήρξε ούτε ένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων. Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε μέσω ειδικής πραγματογνωμοσύνης την ταυτοποίηση μέσω φωτογραφιών του 34χρονου Θ. Σίψα με έναν εκ των δραστών του εμπρησμού της τράπεζας. Την πραγματογνωμοσύνη υπογράφει ο ειδικός επιστήμονας κ. Γιώργος Καραθανάσης.