Εξαιρετικής ποιότητας είναι το 99% των υδάτων κολύμβησης της χώρας. Η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το έτος 2015 ολοκληρώθηκε και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, τέθηκαν υπό παρακολούθηση 1.542 σημεία εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται σε λίμνες. Βάσει των αποτελεσμάτων, 1.499 σημεία (99,4%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», εννέα σημεία (0,6%) χαρακτηρίζονται «καλής ποιότητας». Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει καμία παραλία, της οποίας τα ύδατα να χαρακτηρίζονται «επαρκούς ποιότητας» ή «ανεπαρκούς ποιότητας».
Σημειώνεται ότι για 34 σημεία, τα οποία εντάχθηκαν στο δίκτυο παρακολούθησης για πρώτη φορά το 2015, δεν υπάρχουν ακόμη στατιστικά στοιχεία για να καλύψουν τις προϋποθέσεις αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σύμφωνα με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ.
Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2012-2015).
Η αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες http://www.bathingwaterprofiles.gr και http://www.ypeka.gr.
Για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο (2016) βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας, το οποίο πραγματοποιείται με ευθύνη των Διευθύνσεων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.