Την κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Λουκά Παπαδήμου, που απαγορεύουν το κλείσιμο των σταθμών διοδίων και προβλέπουν διώξεις σε όσους δεν καταβάλλουν διόδια στους εθνικούς οδικόυς άξονες, φαίνεται να συζητά το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ο υπερ-υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης «συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία».
Στη συνάντηση, η οποία είχε «αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους», έγινε λόγος «για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας», σύμφωνα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχαν αναπτυχθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2013, την περίοδο δηλαδή της κατάθεσης των τροποποιήσεων των συμβάσεων παραχώρησης των τεσσάρων οδικών αξόνων.
«Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια» αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.