Στα έργα της επέκτασης του μετρό προς τον Πειραιά βρέθηκε τη Δευτέρα ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, επισκέφθηκε το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ (μετροπόντικα) στην Αγία Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.
Τον κ. Γιούνκερ υποδέχθηκαν στο εργοτάξιο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο επικεφαλής της Αττικό Μετρό κ. Χρήστος Τσίτουρας, τον οποίο και ενημέρωσαν για το έργο.
Όπως αναφέρει η Αττικό Μετρό, η κατασκευή της επέκτασης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην Αθήνα.
Πρόκειται για επέκταση 7,6 χλμ. με έξι νέους σταθμούς, προϋπολογισμού 760 εκατ. ευρώ, η οποία θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 130.000 πολίτες. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2017.
Η ολοκλήρωση του έργου, συνεχίζει η Αττικό Μετρό, θα καταστήσει τον Πειραιά συγκοινωνιακό κέντρο, καθώς θα ενώνει τις γραμμές 1 και 3 του μετρό, το λιμάνι, τον προαστιακό και το τραμ.