Αυξημένη είναι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου οι καταναλωτές σπεύδουν για τα τελευταία τους ψώνια πριν το Πάσχα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, Κλεάνθη Τσιρώνη, οι καταναλωτές αγοράζουν όλο και μικρότερες ποσότητες τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι.

Όπως λέει στο ΑΠΕ, αν και η κίνηση στη Βαρβάκειο είναι αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, η αγορά ποσοτήτων και ποικιλίας προϊόντων από τους καταναλωτές συνεχίζει την καθοδική της πορεία.

«Όλοι αγοράζουν ελάχιστα. Τα λεφτά δεν φτάνουν. Χάθηκε να δώσει η κυβέρνηση ένα δώρο στον κόσμο για να κάνει πασχαλινό τραπέζι;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης και συμπληρώνει: «Ελάχιστοι αγοράζουν ολόκληρα αρνιά. Όλοι φεύγουν με μισοάδειες σακουλίτσες. Σαν να είναι καθημερινή».

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, σήμερα, η τιμή του αρνιού και του κατσικιού κυμαίνεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 15:00. Πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από 9:00 το πρωί ως 20:00 το βράδυ, ενώ η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτή από τις 6 το πρωί.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.