Το Συμβούλιο της Επικρατείας γίνεται το πρώτο δικαστήριο της χώρας που ξεκινά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επίδοσης δικαστικών εγγράφων τα οποία θα φέρουν ψηφιακή υπογραφή.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Σωτήρης Ρίζος θα συναντηθούν το πρωί της Τετάρτης στο κτίριο του ΣτΕ, όπου θα παρακολουθήσουν την διαδικασία ηλεκτρονικής επίδοσης δικαστικών εγγράφων. Ουσιαστικά, εγκαινιάζουν τη μετάβαση του ΣτΕ στη νέα ψηφιακή εποχή. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με τον εκσυγχρονισμό σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο των διαδικασιών του, εντάσσει την καινοτομία στη λειτουργία του, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων.
Ευκαιρίας δοθείσης, το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι προωθεί την ταχεία διεύρυνση και αποκλειστική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων τόσο μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών όσο και μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, μειώνοντας δραστικά το χρόνο, το κόστος και την ταλαιπωρία τους.