Άλλοι δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν και τέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.Οι δύο στην Αττική ήταν στη φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου και ο τρίτος από τον Βόλο στη φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και άλλων αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων, ενώ διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι τρεις αστυνομικοί οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν:
– στο σπίτι του 29χρονου αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά
– στο σπίτι του 41χρονου αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.
– στο σπίτι του 40χρονου αρχιφύλακα, οποίος υπηρετεί στην Αττική, 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 χιλιοστών, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 χιλιοστών, 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 χιλιοστών, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.
Επίσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί, αύριο Τρίτη, αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη, τα ξημερώματα, κατηγορούμενος ότι κατείχε εξαρτήματα όπλων.

Σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα «Ζ» της Αμεσης Δράσης, ασκήθηκε δίωξη για οπλοκατοχή, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα «δείξει» εάν έκανε εμπόριο μέσω διαδικτύου. Μαζί του συνελήφθη ο αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και 300 κάλυκες.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, μάλιστα, ο αστυνομικός πρόσκειται ιδεολογικά στη «Χρυσή Αυγή».

Οι δύο άνδρες, μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν, αφέθηκαν ελεύθεροι.