Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στη συνέχεια σχημάτισαν πορεία πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Μέλη της Ομοσπονδίας διοργάνωσαν χάπενινγκ έξω από τα γραφεία: ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων» διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο Σύνταγμα, όπου επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. ΟΙ δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος παρέμειναν κλειστοί ενώ γύρω στις 10μμ άνοιξαν.

Συγκέντρωση στην Ομόνoια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση από την κυβέρνηση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, εξέφρασαν και μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή», τα μέλη των ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο σημείο έφτασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν κοινή πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.