Τη στάση που θα κρατήσουν καθορίζουν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες σε σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 «μπλόκα» της χώρας στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου Πέμπτη και Παρασκευή να συναντηθούν με εκπροσώπους κομμάτων και υπουργείων. Το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομίας, Γ. Μαυραγάνη.

Μεταξύ των κύριων διεκδικήσεών τους συγκαταλέγονται αιτήματα που αφορούν το ασφαλιστικό των αγροτών και θέματα που έχουν να κάνουν το κόστος καλλιέργειας, δηλαδή το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναντήσεων, οι αγρότες πρόκειται να συνεδριάσουν στα κατά τόπους μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, οι θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης παραμένει το «μπλόκο» της Χαλκηδόνας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες κρατούν τα «μπλόκα» στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα «μπλόκα» που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.