Ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναλαμβάνει το έργο του ελέγχου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, την Πέμπτη συγκροτήθηκε κατά προτεραιότητα Ελεγκτική ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ.

Αφορμή είναι η απόπειρα υπεξαίρεσης 147.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΟΤ την περασμένη Παρασκευή, με επιταγή στην οποία εμπλέκεται ο ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ν. Καραχάλιου, καθώς και η λογιστική τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών στις αρχές Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ από την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί πώς το μπλοκ επιταγών, από τις οικονομικές υπηρεσίες βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2013, ενώ θα ερευνηθεί κάθε τι που έχει υπογράψει τις τελευταίες 12 εβδομάδες ο ειδικός σύμβουλος, ο οποίος την Παρασκευή θα μιλήσει στον ανακριτή.