Νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την απεργία έχουν αρχίσει ήδη να συσσωρεύονται στους δρόμους βουνά σκουπιδιών, καθώς οι εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαβούλευση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, για το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Καμία διαβούλευση δεν έχει γίνει για τη διαθεσιμότητα. Έχουμε πάει καμία δεκαριά φορές στο γραφείο του κ. Μανιτάκη και αρνείται να μας δει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται, τη στιγμή που από την πρώτη στιγμή είχαμε συγκεκριμένη πρόταση. Για ποια κινητικότητα μιλάμε όταν στις υπηρεσίες του δημοσίου που υποτίθεται ότι θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι δεν έχει γίνει καταγραφή των ελλείψεων και των αναγκών;» διερωτήθηκε.

«Η κυβέρνηση είναι στη λογική βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να μας προσλάβουν για έξι μήνες και μετά μπορεί να μας πετάξουν στο δρόμο δεν τους εμπιστευόμαστε» πρόσθεσε.