Βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη σε υπαίθριο χώρο στη περιοχή Καλύβες Αποκορώνου Χανίων δίπλα από κάδους απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η προτομή φέρει ένα κτύπημα το οποίο εκτιμάται πως προήλθε κατά την αφαίρεσή του από αγνώστους στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων για τον εντοπισμό των δραστών.

Η είδηση για την κλοπή της προτομής του Κ.Ηλιάκη που είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν τοποθετημένη στη θέση «μπαλκόνι» της πόλης, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007 και την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν.