Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές γύρω από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 325 άτομα, ενώ έχουν γίνει έλεγχοι σε 63 εγκαταλελειμμένα οικήματα.

Oι αστυνομικοί συγκεντρώνουν τους μετανάστες στο κτίριο του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής- Πατραϊκής» και εκεί γίνεται η πρώτη καταγραφή.

Περίπου 202 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας, όπου ελέγχθηκαν παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στο κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας, όπου μετανάστες βρίσκουν προσωρινή στέγη σε ακατοίκητα σπίτια.

Στο μεταξύ, έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις, αλλά και από την Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στους εκτεταμένους ελέγχους, ενώ έξω από το κτίριο της Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων από ομάδες που αντιδρούν στην επιχείρηση της Αστυνομίας.

Oμάδες αντιεξουσιαστών έχουν συγκεντρωθεί στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και τελεί υπό κατάληψη, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την επιχείρηση.