Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Ηρώδου Αττικού όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών επιχείρησαν να απομακρύνουν τα μέλη των προεδρείων των Ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, που κατευθύνονταν εν πορεία, κρατώντας δύο πανό, προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών σημειώνουν ότι επεδίωξαν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση πως πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για νέες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Υπηρεσιών και των αποδοχών. Ωστόσο «λίγο πριν φτάσουμε όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ενεργώντας κατόπιν άνωθεν εντολών, έκανε περιορισμένη χρήση χημικών».

Στην ανακοίνωση σημειώνουν πως «όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής που προκαλούν τα μνημόνια σε όλο το λαό μας, τους προειδοποιούμε και με αφορμή το σημερινό κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πάση θυσία τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τροϊκανών μια οικονομική πολιτική που σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο».

Τελικά αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ.Κ.Μπούρα στον οποίο έδωσαν ψήφισμα από τις τελευταίες τους κινητοποιήσεις και ο οποίος, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, εξέφρασε την απορία του για την ένταση που προκλήθηκε. Επιπλέον τους είπε, ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις Ομοσπονδίες την προσεχή Τρίτη «καθόσον το πακέτο των οικονομικών μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί».
Οι συνδικαλιστές του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας τόνισαν πως τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων προκειμένου να υπάρξει νέα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία μας στην Αθήνα τη επόμενη εβδομάδα.