Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, αντιπροτείνοντας το κόστος του εισιτηρίου να πέσει στο ένα ευρώ.

Παράλληλα, ζητούν δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 τόνισε ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην αυξηθεί το εισιτήριο. «Εάν αυτή τη στιγμή ο κ.Χατζηδάκης βγει και πει ότι το εισιτήριο πάει στο 1 ευρώ εμείς σταματάμε την απεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές είπε ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων στο Μετρό είναι στα 900 ευρώ και ότι τα νέα μέτρα είναι και κατά του εργαζόμενου και κατά του επιβάτη. «Διαλύουν τα πάντα» δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που τραβούν χειρόφρενο θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί μπροστά από το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος από την συντονιστική επιτροπή αγώνα ναυπηγικής βιομηχανίας. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το παρακείμενο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ και παράλληλα έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας ώστε τα μέλη τους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη οι εργάτες επισιτισμού και οι τουριστικοί υπάλληλοι, που θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθως θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.00 στο υπουργείο Εργασίας και αντιπροσωπεία τους θα ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Για τις 13.00 έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και μετά θα γίνει πορεία προς την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οδό Σταδίου 29.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μη χορηγώντας επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι δικαστικοί θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το Εφετείο.

Κλειστές θα είναι αύριο, Παρασκευή, οι εφορίες.