Σε κατάληψη του κτιρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό έχουν προχωρήσει από τις 7 το πρωί και έως την λήξη του ωραρίου εργασίας οι εργαζόμενοι οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της εφεδρείας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το «μέτρο της εφεδρείας, όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα για το κράτος, αλλά στη περίπτωση της ΥΠΑ είναι η αιτία για το χάσιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κατάληψη «είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας, για αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού, που οδηγεί στη διάλυση των αερομεταφορών, το κλείσιμο τουλάχιστον 21 κρατικών αεροδρομίων και τη στέρηση από τη πολύπαθη οικονομία μας εκατομμυρίων ευρώ, όταν από την άλλη «σφάζονται» μισθωτοί και συνταξιούχοι για πολύ λιγότερα».
Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ τονίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός κ. Μ. Βορίδης «έχει δηλώσει εξαρχής στα Μ.Μ.Ε. ότι αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα που η εφεδρεία δημιουργεί στην ΥΠΑ, το ίδιο δε έχουν αναγνωρίσει και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».