Και με την επικύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα μοιραστούν πλέον τα χαρτιά της εφεδρείας!

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ως νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κων. Ρόβλια, για τον καθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας κατάρτισης των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, των δημοσίων επιχειρήσεων στις οποίες το ελληνικό Δημόσιο ασκεί έμμεσα ή άμεσα επιρροή, λόγω συμμετοχής στο κεφάλαιό τους ή επειδή είναι χρηματοδότης τους.

Οπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ (301/2011) με το διάταγμα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού σε φορείς του δημοσίου τομέα (Ο.Τ.Α κ.λ.π.) και μπορεί να γίνει η επιλογή για απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης ή για αποχώρηση με καθεστώς εθελουσίας εξόδου. Στις διατάξεις του διατάγματος δεν υπάγεται το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση μίσθωσης έργου, αλλά και αυτό που απασχολειται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Οι δικαστές σημειώνουν ότι το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να ξαναδεί τη ρύθμιση του διατάγματος που αφορά τη μοριοδότηση των υπαλλήλων με γνώση ξένων γλωσσών.

Από το διάταγμα προβλέπονται 40 μονάδες για την άριστη γνώση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας, 30 μονάδες για την πολύ καλή γνώση κ.λ.π. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τονίζεται στη γνωμοδότηση, πρέπει να συμπληρωθεί το διάταγμα ώστε να καθορίζεται ο τρόπος διαπίστωσης του επιπέδου γνώσης της ξένης γλώσσας με τίτλους σπουδών κ.λ.π.