«Να μην χαριστείτε σε κανέναν» ήταν η προτροπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν υποθέσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011.

Ο κ. Παπουτσής απευθυνόμενος στον Αρχηγό του Σώματος Αντιναύαρχο κ. Κωνσταντίνο Σούλη επισήμανε ότι «η αυστηρή εφαρμογή των νόμων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και η ενίσχυση της δίωξης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και των κυκλωμάτων διαφθοράς αποτελούν βασική υποχρέωση όλων των στελεχών του Σώματος προς την κοινωνία».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να είναι αποφασιστική η απάντηση σε όλους όσοι συνεχίζουν τις έκνομες δραστηριότητες και τον παράνομο πλουτισμό. Σε μια εποχή που ολόκληρος ο λαός κάνει θυσίες και συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και καμία ευνοϊκή μεταχείριση όποιων κι αν αφορά».
Κατασχέσεις λαθραίων
Σύμφωνα με τα στοιχεία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λαθρεμπορίας τσιγάρων από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011 κατασχέθηκαν 2.666.158 πακέτα τσιγάρα, 15 φορτηγά πλοία, 27 φορτηγά και ημιφορτηγά οχήματα, 14 ΙΧ αυτοκίνητα ενώ συνελήφθησαν 243 άτομα. Το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται σε 84.140.514,81 ευρώ. Επίσης σε έρευνες που έγιναν για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, κατασχέθηκαν τρια δεξαμενόπλοια και 191,51 τόνους πετρελαιοειδή.
Ακόμη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., εξάρθρωσε κυκλώματα στα οποία εμπλέκονταν και στελέχη του Λιμενικού ενώ ενεπλάκη και στην διερεύνηση της υπόθεσης για τα πιστοποιητικά κλάσης που έχουν εκδοθεί από τον Ρώσικο Νηογνώμονα.