από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 

Νέα πρόταση για τους μετανάστες-απεργούς πείνας

To υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να διατυπώσει τρίπτυχο προϋποθέσεων για το ζήτημα της Υπατίας
Νέα πρόταση για τους μετανάστες-απεργούς πείνας
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Νέα πρόταση που περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο προϋποθέσεων, αναμένεται να διατυπωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση του ζητήματος των μεταναστών-απεργών πείνας στο μέγαρο Υπατία. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση στους μετανάστες που μετρούν δώδεκα χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η πρόταση περιλαμβάνει τις εξής προϋποθέσεις:

Δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Για τους υπολοίπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάριτος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της κατά επιπλέον έξι μήνες.

Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβέρνηση προς μετανάστες Υπατίας: Λύση ή απέλαση 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-