Ανθρώπινη τραγωδία σήμερα το πρωί. Τέσσερις λαθρομετανάστες, ασιατικής καταγωγής, άφησαν την τελευταία τους πνοή κλεισμένοι μέσα σε επικαθήμενο φορτηγού, το οποίο βρέθηκε παρατημένο στον 108ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, έξω από το γήπεδο της Αμφιλοχίας.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε στις 10.30 το πρωί όταν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας άνοιξαν το επικαθήμενο που είχε ξυλεία και εντόπισαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τρία πτώματα αλλοδαπών. Αμέσως ενημέρωσαν συναδέλφους τους που άρχισαν έρευνα, με αποτέλεσμα μετά το ξεφόρτωμα των εμπορευμάτων να εντοπιστεί ένα ακόμη πτώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται πως ο θάνατος των τεσσάρων λαθρομεταναστών οφείλεται σε ασφυξία και επήλθε πριν από δύο-τρεις ημέρες ενώ όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής δεν έφεραν κακώσεις. Δυο εξ αυτών είχαν υπηρεσιακά σημειώματα απο την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας σύμφωνα με τα οποία ήταν υπήκοοι Ιραν και Ιράκ.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για νεκροψία – νεκροτομή. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως τελικός προορισμός τους ήταν η Ηγουμενίτσα προκειμένου να βρουν τρόπο να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Επίσης δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο μέσα στις υπόλοιπες πέντε κρύπτες να βρίσκονταν και άλλοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τους δουλεμπόρους σε άλλα οχήματα, όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος των τεσσάρων.