Την έντονη αποδοκιμασία της για τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη που συνοδεύτηκε από άσκηση βίας και συλλήψεις εργαζόμενων – συμβασιούχων που απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
«Είναι άξιο απορίας όλοι όσοι κόπτονται για την πολιτιστική εικόνα της χώρας, χρεώνοντας στους εργαζόμενους την ΄΄κλειστή΄΄ Ακρόπολη, αν είναι υπερήφανοι για τη σημερινή εικόνα εισβολής των ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο που θα ΄΄ταξιδέψει΄΄ από τις τηλεοράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ταχθεί στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους που καθυστερούν τους τελευταίους 22 μήνες.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά και άμεσα το θέμα των συμβασιούχων, αναλογιζόμενη τις οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση, αλλά και το πλήγμα που θα υποστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, αρκετές από τις οποίες στην περίπτωση απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων – συμβασιούχων, θα παρουσιάζουν κυριολεκτικά εικόνα διάλυσης.

Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.

«Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων επέλεξε το δρόμο της αδιαλλαξίας και της σύγκρουσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στους πολίτες και την κοινωνία.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεκδικούν την επίλυση χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων τους, επιτείνει τα αδιέξοδα αντί να προωθεί λύσεις. Σε αυτή την πολιτική όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αντιπαραθέτουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά της στελέχη στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 2:00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5, αίθουσα 1) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.