Διχασμένη εμφανίζεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τα πολιτικά κόμματα στο θέμα της άσκησης δίωξης εις βάρος του πρύτανη του ΕΜΠ για τη φιλοξενία στο Ίδρυμα της Ιστοσελίδας του athens indymedia.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δεν σχολίασε την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προέχει η ελευθερία της έκφρασης.

«Θεωρώ ότι οι Πρυτανικές Αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης» σημείωσε.

Ο ίδιος ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης επανήλθε σήμερα μέσω του ραδιοσταθμού Θέμα 989, διευκρινίζοντας ότι η παρούσα πρυτανεία βρήκε το συγκεκριμένο Δικτυακό Τόπο όταν ανέλαβε. Αποφάσισε δε να τον φιλοξενήσει, διότι θεωρούσε ότι είναι μια μορφή ενημερώσεως.

«Μάλιστα οι διωκτικές αρχές επανειλημμένα μου έχουν πει ότι ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σάιτ και ενημερωνόμαστε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πολυτεχνείου της Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό να φιλοξενείται σε πανεπιστημιακό ίδρυμα ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εκτοξεύει απειλές κατά προσώπων και απέδωσε το γεγονός της μη αντίδρασης των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ στο φόβο.

Από πλευράς ΛΑΟΣ ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε:«Οι τελευταίες δηλώσεις του πρύτανη του Πολυτεχνείου, κ. Μουτζούρη, αποτελούν «μουτζούρα»στη μακρόχρονη ακαδημαϊκή πορεία του.Του θυμίζουμε τη ρήση: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις», όπως επίσης και το τι απεκρίθη ο Σωκράτης, όταν του υπέδειξαν να αντιδράσει στην καταδίκη του: «καλός νόμος, κακός νόμος, είναι όμως νόμος»

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την «ωμή» παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση.