από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Το χορτοφαγικό μπιφτέκι που… ματώνει

Ονομάζεται Impossible Burger και περιέχει πρωτεΐνες σιταριού, λάδι καρύδας, πατάτα και μεταλλοπρωτεΐνη αίμη
Το χορτοφαγικό μπιφτέκι που… ματώνει
Η Impossible Foods ιδρύθηκε το 2011 από τον βιοχημικό Πάτρικ Μπράουν με στόχο τη δημιουργία ενός «πράσινου» μπέργκερ που να μοιάζει με μπέργκερ κρέατος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με τραγανή ξεροψημένη εμφάνιση και ζουμερό, ελαφρώς ροζ εσωτερικό, το Impossible Burger μόνο για χορτοφαγικό δεν θα μπορούσε να περάσει! Κι όμως η αμερικανική εταιρεία Impossible Foods κατάφερε να δημιουργήσει ένα «πράσινο» μπιφτέκι, που μοιάζει τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε γεύση με μπιφτέκι κρέατος.

To καλοκαίρι του 2016, το Impossible Burger ξεκίνησε να πωλείται δοκιμαστικά στο εστιατόριο Momofuku Nishi, στη Νέα Υόρκη. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε αλλά και τη στήριξη που έλαβε από κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ – όπως π.χ. η Microsoft και η Google – η Impossible Foods ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετακομίσει σε ένα γιγάντιο εργοστάσιο στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μάλιστα, από το καλοκαίρι του 2017 εκεί θα παράγονται περί τους 450 τόνους χορτοφαγικά μπιφτέκια τον μήνα.



Το ζουμερό Impossible Burger δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κανονικό μπιφτέκι

Το συστατικό της επιτυχίας

Το Impossible Burger, κατά τον επινοητή του και βιοχημικό Πάτρικ Μπράουν, περιέχει πρωτεΐνες σιταριού, λάδι καρύδας και πατάτα. Το μυστικό όμως που του χαρίζει την αληθοφανή εμφάνιση, μυρωδιά και γεύση κρύβεται στην πλούσια σε σίδηρο μεταλλοπρωτεΐνη αίμη, γνωστή και ως το «αίμα των φυτών». Η συγκεκριμένη κατηγορία μεταλλοπρωτεϊνών εντοπίζεται στο κρέας αλλά και στα φυτά.

«Η αίμη είναι αυτή που κάνει το μπιφτέκι μας να ψήνεται, να μυρίζει, να ματώνει και να έχει την ίδια γεύση με ένα πραγματικό μπέρκερ» αναφέρει η Impossible Foods.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μάαστριχτ στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον δρα Μαρκ Ποστ,  είχαν ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός μπιφτεκιού εργαστηρίου, με βάση λωρίδες από μυϊκό ιστό μόσχου που είχε καλλιεργηθεί στις εγκαταστάσεις τους. Το μπιφτέκι του δοκιμαστικού σωλήνα μάλιστα δοκιμάστηκε από το κοινό, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά στο Λονδίνο.

Τώρα η Impossible Foods με το χορτοφαγικό της μπιφτέκι που... ματώνει, ελπίζει να κερδίσει το τεράστιο καταναλωτικό κοινό που ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή και επιθυμεί κάτι πιο γευστικό από ένα απλό μπιφτέκι λαχανικών.




Τεχνολογία – Πλανήτης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    It is not vegan... | 02/06/2017 21:13
    To mpifteki pou thimizei thanato. Ara den einai vegan. To na eisai Vegan den einai diaita. Mas endiaferoun ta dikaiwmata twn zwwn se syndiasmo me thn diatrofh mas. Ta zwa ta theloume zwntana kai den theloume tipota na mas thimizei ton thanato tous.
    Reminds of blood
    απάντηση00
     
     
    Μετταλοπρωτείνη αίμη? | 24/03/2017 16:28
    Μπρρρρ, φρικιαστικό.
    Ανώνυμος / η
    απάντηση22