Αν ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο Γουές Κρέιβεν, ο Νάιτ Σιάμαλαν και οι άλλοι μετρ του φόβου δεν περιορίζονταν στα στενά όρια της Γης και μπορούσαν να επιλέξουν για τις ταινίες τους όποιο διαθέσιμο περιβάλλον και σκηνικό επιθυμούσαν από τους αμέτρητους κόσμους που υπάρχουν στον γαλαξία μας, πού άραγε θα τοποθετούσαν τις κάμερες για να κάνουν τα γυρίσματά τους;
Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί περίπου 2.500 πλανητικά συστήματα και περίπου 3.500 εξωπλανήτες. Ανάμεσά τους είναι και πλανήτες των οποίων η θέση, τα «υλικά» από τα οποία αποτελούνται και η σχέση που έχουν αναπτύξει με το μητρικό τους άστρο τούς έχουν μετατρέψει σε πραγματικά απόκοσμους κόσμους. Οι γεωατμοσφαιρικές συνθήκες και τα ακραία φαινόμενα που επικρατούν εκεί ξεπερνούν κατά πολύ τα όσα έχουν σκεφθεί κατά καιρούς ακόμη και οι πιο ταλαντούχοι συγγραφείς, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας.
Πρόκειται για πλανήτες αφιλόξενους όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και τη ζωή σε κάθε της μορφή και υπόσταση. Είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακοί, εκπληκτικοί κόσμοι να τους παρατηρείς. Ας ρίξουμε μια ματιά στους πιο ενδιαφέροντες και σίγουρα πιο… τρομακτικούς εξωπλανήτες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ