19 Σεπτεμβρίου


Συνέδριο για το Internet of Things

Radisson Blu Park Hotel, λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα

Iδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το αυριανό συνέδριο για το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (Internet of Things – IoT): H Dr Mechthild Rohen θα παρουσιάσει την αντίστοιχη πολιτική της ΕΕ και ο Gregor Novak, Project Adviser του EASME, θα παρουσιάσει τις δράσεις της ΕΕ που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων των ΜΜΕ στον τομέα του IoT. Επίσης, πλήθος ελλήνων και ευρωπαίων ομιλητών θα παρουσιάσουν ειδικά θέματα και εφαρμογές του τομέα. Για περισσότερα, επισκεφθείτε το <http://iotconference.boussiasconferences.gr/>.


20 Σεπτεμβρίου


Αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας
Οικ. Πανεπιστημιο Αθηνων, Κεφαλλήνιας 46 (2ος όρ.), Αθήνα
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει μεθαύριο (10.00-16.00) διεθνή ημερίδα με θέμα «Η επιχειρηματικότητα στα ΑΕΙ και η εμπορική αξιοποίηση της έρευνας». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πολιτικές αξιοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας καθώς και σχετικές βέλτιστες πρακτικές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και άλλα πανεπιστήμια, καθώς και ερευνητικά κέντρα σε Ευρώπη και Ελλάδα. Επίσημος ομιλητής είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας καθηγητής Κώστας Φωτάκης. Λεπτομέρειες και το πρόγραμμα στο http://acein.aueb.gr/events/workshop-entrepreneurship-in-higher-education-and-research-commercialization/.
22 Σεπτεμβρίου
DT προς άγραν νεοφυών

Found.ation, Ευρυσθέως 2 & Πειραιές 123, κ. Πετράλωνα
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WARP Sprints, ο «επιταχυντής νεοφυΐας» της Deutsche Telecom, hub:raum, θα επισκεφθεί την Πέμπτη τη θερμοκοιτίδα Found.ation, με στόχο να συναντήσει καινοτόμες ελληνικές εταιρείες. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε ένα από τα πιο καταξιωμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, λαμβάνοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη και πρόσβαση σε κεφάλαια χρηματοδότησης ως €300.000. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από στελέχη του hub:raum αναφορικά με το τι αναζητούν οι μεγάλες εταιρείες και οι οργανισμοί μέσα από τέτοιες συνεργασίες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://thefoundation.gr/events/hubraum-roadtrip-3/ .
23 – 24 Σεπτεμβρίου


Διεθνές Συμπόσιο Γονιδιακής Θεραπείας
Hotel Electra Palace, Πλατεία Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη
Το 1ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή θα παρουσιασθούν τα νέα δεδομένα για τις εξελίξεις στην Αναγεννητική Ιατρική και το Σάββατο θα λάβει χώρα διεθνές συμπόσιο για τις κλινικές προόδους στη γονιδιακή θεραπεία, με ομιλητές πρωτοπόρους ερευνητές από ΗΠΑ και Ευρώπη. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, τους βιολόγους, αλλά και επιστήμονες άλλων κλάδων. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να διαβάσετε στο www.eae.gr/images/uploads/a-anak-.pdf.

http://acein.aueb.gr/events/workshop-entrepreneurship-in-higher-education-and-research-commercialization/
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ