Eνα «έξυπνο» βραχιόλι με δυνατότητες ποντικιού που κάνει τον υπολογιστή κυριολεκτικά του… χεριού μας ανέπτυξε η καναδική εταιρεία Thalmic Labs, με έδρα στο Οντάριο του Καναδά.
Το επαναστατικό βραχιόλι Myo λειτουργεί με τη βοήθεια αισθητήρων οι οποίοι μετρούν την κίνηση και την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη σύσπαση των μυών. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, μεταφράζει τις κινήσεις του χεριού σε συγκεκριμένες εντολές στην οθόνη του υπολογιστή με τον οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth.
Το τελικό προϊόν πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην τιμή των 111 ευρώ.
Αισθητήρας ανιχνεύει τα «πειραγμένα» ποτά
Ο τρόπος χρήσης του είναι πανεύκολος: ο χρήστης παραγγέλνει το ποτό του, δεν το αγγίζει, βυθίζει το μικρό γκατζετάκι στο ποτήρι και περιμένει ώσπου να ανάψει η φωτεινή ένδειξη. Αν το φωτάκι είναι πράσινο, τότε μπορεί να απολαύσει με ασφάλεια το ποτό του. Αν είναι κόκκινο, τότε καλύτερα να το επιστρέψει.
Ο λόγος για το pd.id, έναν αισθητήρα με μέγεθος ενός στικ USB, ικανό να ανιχνεύει επιτυχώς ναρκωτικές ουσίες που μπορεί κάποιος να έχει ρίξει στο ποτήρι μας.
«Το pd.id είναι μια μικρή συσκευή η οποία λειτουργεί με μπαταρία και με τη βοήθεια ενός υπερευαίσθητου αισθητήρα είναι σε θέση να «διαβάζει» την ύπαρξη τυχόν ναρκωτικών ουσιών συγκρίνοντας τα δειγματοληπτικά στοιχεία με μια βάση δεδομένων» εξηγούν οι αμερικανοί δημιουργοί του. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο αισθητήρας ανίχνευσης ύποπτων ουσιών βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Αστυνομία.

«Πρόκειται για μια συσκευή προσωπικής ασφάλειας η οποία μπορεί να βοηθήσει την κόρη, τον γιο, την αδελφή, τη σύζυγο, τον σύντροφο, τον φίλο ή τη φίλη, τον συνάδελφό μας σε έναν συχνά επικίνδυνο κόσμο»
προσθέτει η ομάδα πίσω από το pd.id.
Στην παρούσα φάση το καινοτόμο γκάτζετ για βουτιές ασφαλείας στο ποτήρι βρίσκεται σε στάδιο προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω του Indiegogo.
Καθρέφτη, κινητάκι μου

Για όσους λατρεύουν τις selfies αλλά πολλές φορές πιάνουν τον εαυτό τους κάπως ατημέλητο, γεγονός που τους χαλάει το αισθητικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα στη λήψη βίντεο, τώρα υπάρχει το Beauty Mirror. Μια εφαρμογή για το iPhone η οποία σε ρόλο ενός μαγικού καθρέφτη επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει ένα βίντεο του εαυτού του με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις στην εικόνα του και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, αν τη στιγμή της βιντεοσκόπησης έχει ένα αντιαισθητικό σπυράκι, με τη βοήθεια των ειδικών φίλτρων μπορεί απλά να το… σβήσει. Αν πάλι έχει πάρει μερικά κιλάκια τελευταία, μπορεί να αδυνατίσει σε κλάσμα δευτερολέπτου.

«Το Beauty Mirror έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στον χρήστη μια πολύ φυσική εικόνα, παρά τις οποιεσδήποτε αλλαγές»
αναφέρει η Μίριαμ Πέτινεν από την εταιρεία Modiface που δημιούργησε το app.
Το τραμ ήρθε από το μέλλον!
«Δρομολόγιο» στο μέλλον υπόσχεται να πραγματοποιεί το νέο υπερ-τράμ που δημιούργησε η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ). To R1, όπως ονομάζεται το καινοτόμο τραμ, θα είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, GPS, επτά κάμερες τεχνολογίας HD-CCTV, κλιματισμό και αντιβακτηριακές χειρολαβές.
Ο συρμός θα έχει χωρητικότητα 190-270 επιβατών και μέση ταχύτητα 24 χλμ./ώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της UVZ μάλιστα χαρακτήρισε το νέο τραμ «κρύσταλλο σε μεταλλικό σκελετό» και ένα «iPhone επάνω σε ράγες». Σύμφωνα με τον Αλεξέι Μασλόβ, το μοντέρνο μοντέλο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνεται ομοιόμορφα στο περιβάλλον.
Ακόμη και εσωτερικά, με τις ενιαίες θέσεις που εκτείνονται κατά μήκος του, ο στενός συρμός δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι φαρδύς και ευρύχωρος. Στο μπροστινό του μέρος η μύτη που δημιουργεί το παρμπρίζ ενισχύει την ασφάλεια των πεζών, ενώ αυξάνει την ορατότητα του οδηγού κατά 30%.
Παρά το γεγονός ότι το R1 βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου, η ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι σε θέση να περάσει στη μαζική παραγωγή μέσα στον επόμενο χρόνο. Στόχος της είναι η προώθηση του προϊόντος της στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ