Η «ΑΡΓΩ», η πολυτελής θαλαμηγός του Πολεμικού Ναυτικού, η θρυλική πρώην «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, πουλήθηκε τελικά αντί 250 εκατ. δρχ. στην εφοπλιστική εταιρεία «Βεργίνα». Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση διήρκεσαν περίπου δύο χρόνια και τελικά το Πολεμικό Ναυτικό βρήκε αγοραστή στη συμφέρουσα αυτή τιμή. Τα χρήματα από την πώληση θα διατεθούν για την ενίσχυση του εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού.


Η «Αργώ» παραχωρήθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό από το Ιδρυμα Ωνάση, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του έλληνα Κροίσου, με την προϋπόθεση ότι θα την χρησιμοποιούσε η ελληνική κυβέρνηση για τις μετακινήσεις του εκάστοτε αρχηγού του κράτους και βεβαίως για τη φιλοξενία αρχηγών κρατών, προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης. Εκτός όμως από μία φορά που την χρησιμοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής και μία φορά (για να επισκεφθεί την Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο) ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης, η θαλαμηγός παρέμενε ακινητοποιημένη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος, με αποτέλεσμα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να ξοδεύει μηνιαίως υπέρογκα ποσά για τη συντήρησή της και να δεσμεύει αξιωματικούς και ναύτες για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, όπως και τα υπόλοιπα σκάφη του ΠΝ, να αποπλεύσει. Ετσι αποφασίστηκε η πώλησή της, πλην όμως ουδείς σοβαρός ενδιαφερόμενος δεν εμφανιζόταν. Κάποιοι Αραβες και κάποιοι Ιάπωνες που έδειξαν ενδιαφέρον την ήθελαν σχεδόν τσάμπα. Η ηγεσία του ΠΝ βρέθηκε σε απόγνωση και εξέταζε την πρόταση να την μετατρέψει σε μουσείο ­ αλλά και πάλι τα έξοδα για τη μετατροπή της κρίθηκαν υπέρογκα. Ετσι συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την πώλησή της. Αγοραστής, τελικά, βρέθηκε, και μάλιστα Ελληνας, και έτσι η «Αργώ» πέρασε και πάλι στα χέρια εφοπλιστών, που θα την μετασκευάσουν και θα την μετατρέψουν σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, αποκλειστικά και μόνο για Κροίσους…


Η αμύθητη κινητή περιουσία επί της «Αργούς» (πίνακες, έπιπλα, μπάνια, κρεβάτια κλπ.) αφαιρέθηκε από τη θαλαμηγό και επέστρεψε στην ιδιοκτησία του Ιδρύματος Ωνάση, όπως προβλεπόταν και στους όρους της παραχώρησης προς το ελληνικό Δημόσιο. Ορισμένα έπιπλα, όχι μεγάλης αξίας (δύο τρεις πολυθρόνες και ένας καναπές), πήγαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και σήμερα βρίσκονται στο Δώμα του ΠΝ, εκεί όπου ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας φιλοξενεί επίσημους προσκεκλημένους. Τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως καθρέπτες και το περίφημο μπαρ, με τα πανάκριβα σκαμπό διακοσμημένα με χαυλιόδοντες θαλάσσιου ελέφαντα, πουλήθηκαν μαζί με το πλοίο.