από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Κ. Μητσοτάκης: Δεν αργεί το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο 6ο προσυνέδριο του κόμματος και η σύγκρουση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία
Κ. Μητσοτάκης: Δεν αργεί το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αναβλήθηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν συγκρούστηκαν για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Δεν ήταν μόνο η ανταλλαγή non papers ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 6ο προσυνέδριο της ΝΔ δήλωσε: «Μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα.

Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».

Η συζήτηση μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα και μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, σε πολύ επιβαρρυμένο κλίμα εξαιτίας των απειλών για φυλάκιση όσων αποκαλύψουν απόρρητα έγγραφα. Μια πρωτοφανής ενέργεια που πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και κάνει την αντιπολίτευση να μιλά για πανικό της κυβέρνησης από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ η ΝΔ μιλά ακόμα και για εκβιασμό του κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο.

Στη ΝΔ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας. Το 6ο προσυνέδριο ήταν αφιερωμένο στα θέματα της καθημερινότητας και της ασφάλειας. Και ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε την ευκαιρία να σχολιάσει τον προυπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. «Στον κ. Τσακαλώτο αρέσει να βάζει φόρους στη μεσαία τάξη, διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι βοηθάει τους πιο αδύναμους. Μόνο που τα μέτρα του 2018 που ο ίδιος Υπουργός προτείνει είναι κατεξοχήν μέτρα που πλήττουν τους πιο αδύναμους. Εχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ τα οποία προστίθενται σε μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ που είχα ληφθεί το 2017. Αν σε αυτά αθροίσουμε τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη παρθεί, αλλά και εκείνα που έρχονται και τα οποία έχουν νομοθετηθεί για το 2019 και το 2020 - θυμίζω τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων - το συνολικό άθροισμα των μέτρων που της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου ξεπερνάει τα 14 δις ευρώ. Και μετά είναι περήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν στους πιο αδύναμους κάτι παραπάνω από 700 εκ. ευρώ φέτος και 600 εκ. ευρώ πέρσι».
Ας δούμε, πρόσθεσε, τι συμπεριλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό και ποιοι τελικά θίγονται από τα μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν σε λίγες βδομάδες από τώρα. 140 χιλιάδες συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Λίγοι ακόμα, οι οποίοι θα το πάρουν – το παίρνουν ακόμα σήμερα – θα το χάσουν το 2019. Μειώνονται επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Oι νησιώτες μας, για πρώτη φορά, θα πληρώσουν αυξημένο Φ.Π.Α. Θυμίζω ότι εμείς είχαμε προστατεύσει τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά. Η κυβέρνηση αυτή είχε δεσμευτεί ότι θα το κρατήσει, αλλά ο καταργεί. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης για τις περιοχές εκείνες που υπόκεινται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά επειδή για πρώτη φορά, θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, έστω και αν αυτές είναι λίγες. Το 15% των ιατρικών δαπανών δεν θα εκπίπτουν πια. Και αυτό είναι κάτι που αφορά όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει αυτή η φορολογική έκπτωση, αλλά να αυξάνεται ταυτόχρονα και η φοροδιαφυγή.

Και φυσικά αυξάνονται ακόμα περισσότερο, για άλλη μια φορά, οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους. «Όλα αυτά», επισήμανε, είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής η οποία ακολουθήθηκε από το 2015 και μετά. Κι όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι αυτό το υπερπλεόνασμα το οποίο διανέμει είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, οι πολίτες δεν πείθονται. Σε μια πρόσφατη μέτρηση είδα ότι 9 στους 10 πολίτες αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή αυτή η υπεραπόδοση των δημόσιων οικονομικών δεν οφείλεται, επειδή ξαφνικά πήρε μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Οφείλεται σε μια βάναυση, υπερβολική φορολόγηση πρωτίστως της μεσαίας τάξης, των συνεπών φορολογούμενων οι οποίοι έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής τη βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.Είχαν το θράσος κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών να μας ρωτήσουν: “Καλά εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε από αυτό το οποίο κάνουμε εμείς;”. Τους απαντώ λοιπόν ευθέως: Καταρχάς κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχε ποτέ Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη του οποίου οι «διαπραγματευτικές ικανότητες» μας οδήγησαν να υπογραφεί ένα τρίτο Μνημόνιο και να μας στοιχίσει όλη αυτή η περιπέτεια 100 δις ευρώ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα συμφωνούσε με τόσο μεγάλη άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια και πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060 τα οποία κρατάνε δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης ως προς τη δυνατότητά της να ακολουθήσει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική. Μια άλλη κυβέρνηση δεν θα χαιρόταν, δεν θα διαφήμιζε, την υπέρβαση των στόχων του πλεονάσματος. Διότι όσο περισσότερα χρήματα μαζεύει το Κράτος από αυτά τα οποία μας ζητούν οι εταίροι μας, τόσα περισσότερα λείπουν τελικά απ’ τις δικές σας τσέπες και είναι χρήματα τα οποία λείπουν και από την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Και βέβαια μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έβαζε συνεχή εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση πάει να γίνει στη χώρα μας. Από το Ελληνικό έως τις Σκουριές, αλλά και μικρότερες επενδύσεις - μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο δυστυχώς παραμένει εξαιρετικά δυσχερές - για οποιονδήποτε θέλει να ασκήσει επιχειρηματική δράση στην πατρίδα μας. Εμείς το δικό μας σχέδιο για την οικονομία το παρουσιάσαμε πολύ αναλυτικά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το εξειδικεύουμε μέσα από τις Προσυνεδριακές διαδικασίες».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (5)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Για να μην πολυλογούμε | 24/11/2017 08:45
  1. Ασυμβίβαστο Υπουργικής και Βουλευτικής ιδιότητας 2. Κατάργηση του επονείδιστου Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών του ελεεινού Βενιζέλου και της βουλευτικής ασυλίας. 3. Ανάδειξη ΠτΔ με εκλογές από το λαό. Αν δε τα ακούσουμε καθαρά, ψήφο δεν βλέπετε (.) και (-)
  Τλειώσαμε
  απάντηση20
   
   
  Δεν καταλαβαίνω το Μητσοτάκη | 23/11/2017 18:21
  Χαίρεται σε κάθε ευκαιρία από τα ναυάγια μέχρι τις πλημύρες ότι θα γίνει πρωθυπουργός, ας μας πει τέλος πάντων, γιατί χαίρεται. Έχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός με τα δημοκοπικά ποσοστά που κουβαλάει και μας το κρύβει..; Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε η δημοτικότητά του να είναι στο 70% και αυτός δεν μπορεί να ξεκολλήσει και όχι μόνο αυτό αλλά, ποιο άλλο μικρό κόμμα τολμάει να δηλώσει προεκλογικά ότι θα συνεργαστεί μαζί του και ότι θα τον στηρίξει..; Όποιος το πει κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση και δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του.
  Σκέτη απογοήτευση
  απάντηση12
   
   
  Άρτο και Θεάματα. | 23/11/2017 16:22
  Έτσι έλεγαν στην αρχαιότητα. Όμως ,τούτοι δω αντί για άρτο μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα και αντί για θέαμα μας προσφέρουν τα «άπλυτα» του Καμένου. Δεν φτουράνε τελικά. Άδικα προσπαθεί και ο Λοβέρδος να εμφανιστεί σαν «Σέρλοκ Χόλμς», εμείς συνεχίζουμε να τον βλέπουμε πακέτο μαζί με το τρισάθλιο ΓΑΠ που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια και μαζί τον Βενιζέλο με το Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, τα Ναυπηγία, τα Αλλήθωρα Υ/Β, το PSI και τα στικάκια του. Όσο για το Μητσοτάκη που χαίρεται σε κάθε ευκαιρία ότι θα γίνει πρωθυπουργός, ας μας πει ποιος τολμάει να δηλώσει προεκλογικά ότι θα συνεργαστεί μαζί του και ότι θα τον στηρίξει, διότι όποιος το πει κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής. Δυστυχώς αυτά.
  Απογοήτευση
  απάντηση20
   
   
  Με όλη την συμπάθεια κ. Μητσοτάκη, εάν μου επιτρέπετε: | 23/11/2017 11:39
  Ασφαλώς -και πανταχού- πρώτη έννοια καθενός πολιτικού είναι πρώτα να ψηφιστεί, άλλως δεν θα είναι καν εις θέση να εκτελέσει το πρόγραμμα/σχέδιο διακυβέρνησης (εάν καν έχει, το οποίο εγώ τουλάχιστον δεν έζησα τα τελευταία 45 έτη). Πλην όμως, εάν εκλεγεί, αργά η γρήγορα θα κριθεί με αυτά που έπραξε σε σύγκριση με αυτά που ΕΙΠΕ και ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ προεκλογικά. Αυτό είναι το ένστικτο του Λαού. Κατανοώ ότι το επάγγελμα όλων των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ πολιτικών είναι σαν και αυτό π.χ. του τσαγκάρη που θέλει να επιζήσει, πλην όμως, ο τσαγκάρης δεν προκαλεί ποτέ κίνδυνο για το Έθνος. Το πολύ-πολύ να μειώσει κάποιον πελάτη του με ψεύτικες σόλες.
  Michail Leon
  απάντηση110
   
   
  Ο Δυστυχής ............ | 23/11/2017 09:13
  Πράγματι είναι να λυπάται κανείς τον Μητσοτάκη . Μόλις κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ. φαντάστηκε ότι εύκολα θα γίνει και Πρωθυπουργός . Και άρχισε.......΄΄παραιτηθείτε΄΄,΄΄εκλογές τώρα΄΄ , ΄΄γερά Γερούν ΄΄κ.λ.π. και κ.λ.π . Τώρα βλέπει το λάθος της στρατηγικής του και αρχίζει να τα μαζεύει και να κάνει (εκτός από Δημοσκοπήσεις ) και προτάσεις τάχα μου εξόδου από την κρίση , οικονομική κρίση και Χρεοκοπία που μας οδήγησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ μετά από μισό και πλέον αιώνα διακυβέρνησης της Χώρας από τα δυο (2) αυτά κόμματα εναλλάξ και στο τέλος και από κοινού . Πάντως μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να δει το δικό του πολιτικό τέλος παρά το τέλος της Κυβέρνησης που καθημερινά ονειρεύεται .
  ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση1423