από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 

Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά σε Ευ. Βενιζέλο

Εισηγητής για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά σε Ευ. Βενιζέλο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με θερμό τρόπο υποδέχθηκε η Φώφη Γεννήματα την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σε δήλωση της η πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι» η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνιστά, αναμφίβολα, μία σπουδαία διάκριση τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και την Ελλάδα».Η κυρία Γεννήματα επισημαίνει ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο ως πολιτική προσωπικότητα όσο και ως νομικός δάσκαλος, διακρίνεται για την προσήλωσή του στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των ελευθεριών του ατόμου στη σύγχρονη Κοινωνία» και προσθέτει ότι «είναι βέβαιο ότι η μεγάλη εμπειρία και το ακαδημαϊκό του κύρος συνιστούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του».

Το συγχαρητήριο μήνυμα της Φώφης Γεννήματα

Εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εξαιρετικά τιμητική εκλογή του ως εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνιστά, αναμφίβολα, μία σπουδαία διάκριση τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και την Ελλάδα.

Σε μια εποχή που οι θεμελιακές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού τίθενται εν αμφιβόλω, στα χρόνια του ευρω - σκεπτικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, ο σεβασμός και η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων αποκτούν ύψιστη αξία. Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ δεν είναι απλώς θέμα νομικό, αλλά πρώτιστα πολιτικό: Ενισχύει την ασφάλεια δικαίου, επιβεβαιώνει την ισχύ του ευρωπαϊκού νομικού κεκτημένου και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: Το μίσος, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη του μέλλοντος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο ως πολιτική προσωπικότητα όσο και ως νομικός δάσκαλος, διακρίνεται για την προσήλωσή του στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των ελευθεριών του ατόμου στη σύγχρονη Κοινωνία. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη εμπειρία και το ακαδημαϊκό του κύρος συνιστούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Εμείς τον θέσαμε στο περιθώριο . | 12/10/2017 15:16
  Όσοι ορθοτομούν τον λόγο , που αποτελεί " την πνοή της ψυχής " , ανέμεναν μια διάκριση για τον κ. Βενιζέλο . Μακάρι η χώρα να είχε άλλον έναν του Πολιτικού αναστήματός του . Της ευρυμάθειας και της Ενοψίας του . Μακάρι η Ευρώπη , ως "Πολιτική οντότητα" , να είχε κι άλλους Βενιζέλους . Εμείς όμως υπό το κράτος του θυμού επιλέξαμε τους " Τσιπροκαμμένους " . Την Χ.Α. και τον κ. Λεβέντη . Το " επικίνδυνο " και το "γελοίο " . Προϊόν της οργής μας . Δική μας επιλογή . Όσο για τα " συγχαρητήρια " της κ. Γεννηματά , θέλω να πιστεύω ότι είναι ειλικρινή . Ίσως να ένιωσε και ανακουφισμένη . Όπως πολλοί από το ελλαδικό κομματικό σύστημα .
  Έκτωρ
  απάντηση101
   
   
  Δε φτάνουν μόνο τα συγχαρητήρια κυρία Γεννηματά!... | 12/10/2017 09:55
  Εδώ ταιριάζει και για τον Βενιζέλο το σχετικό "Ευαγγελικό" ρητό (σε παράφραση):: "Λίθος τον οποίο αποδοκιμάζουν οι οικοδομούντες (κάποιοι Έλληνες πολιτικοί δηλαδή), αυτός γεννήθηκε σε κεφαλή γωνίας" (αναδεικνύεται σε ακρογωνιαίο λίθο στο οικοδόμημα της Ευρώπης)!... Με άλλα λόγια δηλαδή, αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιήσει και η πολιτική του Παράταξη και η Χώρα μας!... Και ότι αυτοί που τον αποδοκιμάζουν, αποκαλύπτουν απλά την δική τους μικρότητα!...
  Τισούτος
  απάντηση169
   
   
  Προχθεσινή | 12/10/2017 08:56
  Ανευ σημασίας το τελετουργικό των συγχαρητηρίων. Αβυσσος την χωρίζει από τον Ε. Βενιζέλο σε θέματα πολιτικής ουσίας . Αν έιχε γεναιότητα και ευθυκρισία θα είχε πάρει την πρωτοβουλία για ανάληψη της ηγεσίας του Πασόκ και του ευρύτερου χώρου από τον Ε.Β. Η κυρία απλά συμβολίζει το αδιόρθωτο και προχθεσινό Πασόκ .
  min
  απάντηση1016
   
   
  απο δω το πάνε, από κει το πάνε... | 11/10/2017 23:10
  πλάκα-πλάκα βρήκαν τρόπο να διασφαλίσουν τον Τούρκογλου από δικαστικές περιπέτειες με το να τον πετάξουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Να δω τώρα με τον Στουρνάρα...
  τι θα κάνουν;
  απάντηση916