Μόλις τρεις ημέρες έπειτα από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με μία πολιτική «σφήνα» θολώνει το ούτως ή άλλως μετέωρο success story του Πρωθυπουργού.
Ο οικονομικός αξιωματούχος, μιλώντας με δημοσιογράφους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, επισημαίνοντας συνεχώς την στάση του ΔΝΤ και τις πιέσεις που ενδεχομένως θα ασκηθούν από την πλευρά του. Και επιπλέον ανέφερε ότι η όποια υπέρβαση στους στόχους του προϋπολογισμού δεν θα δαπανηθεί σε αύξηση συντάξεων, αλλά σε αναπτυξιακά προγράμματα και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απάντησε «κάτσε να δούμε. Εκτιμώ ότι δε θα χρειαστεί. Υπάρχει ο στόχος και αν γίνει κάτι θα πρέπει να κάνουμε επίσης κάτι».
«Δεν ανησυχώ για το πρόγραμμα αλλά για τις διαθέσεις του ΔΝΤ. Κι ο Μακρόν ανησυχεί», είπε η ίδια πηγή και εξέφρασε ανησυχία για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και ειδικότερα για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων.
Πάντως δήλωσε βέβαιος για τον ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου –κάτι που έχει ούτως ή άλλως προεξοφληθεί λόγω της εκρηκτικής αύξησης του τουριστικού ρεύματος.
Και με βάση την βεβαιότητά του αυτή έβαλε και στοίχημα… ένα ουίσκι. «Θα πάει σούπερ το τρίτο τρίμηνο, το τέταρτο πάντα είναι χειρότερο γιατί θα είναι σούπερ ντούπερ το τρίτο. Στοιχηματίζω ένα ουίσκι. Θα πάει πολύ καλά. Ανάλογα το πού θα πάει το νούμερο και η ποιότητα στο ουίσκι», είπε.