από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Κεντροαριστερά: Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες - Αρχίζει η μάχη

Δέκα στην κούρσα για την αρχηγία - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου
Κεντροαριστερά: Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες - Αρχίζει η μάχη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δέκα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα.

Στην αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, προστέθηκαν την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Ο κ. Πόντας ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης την κυρία Γεννηματά και η υποψηφιότητα του αναμένεται να κατατεθεί, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό από μια ομάδα νέων συνεργατών του.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κ. Γεννηματά έφτασε ακολουθούμενη από περίπου είκοσι νεολαίους, ενώ κατέθεσε ταυτόχρονα και τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μία δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αξιοπρέπεια και περηφάνια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Μανιάτης.

Οι υποψήφιοι, που κατέβαλλαν «παράβολο» δύο χιλιάδων ευρώ, οφείλουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να προσκομίσουν 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας.

Σε κάθε περιφέρεια οφείλουν να συγκεντρώσουν μίνιμουμ 50 υπογραφές. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Η επιτροπή, τις ερχόμενες μέρες έχει να διευθετήσει μια σειρά από διαδικαστικά θέματα και κυρίως να επιτύχει συμφωνία στο φλέγον θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Το ΠαΣοΚ, εμμένει στην προυπόθεση-κόκκινη γραμμή να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία κατά την παραλαβή του κωδικού που θα επιτρέψει την εξ αποστάσεως ψήφο, τη ψήφο από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου 

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μέσα στην ταχθείσα προθεσμία, έθεσαν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, στην ψηφοφορία που διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου –και, αν χρειασθεί, στις 12- οι κκ.:
Νίκος Ανδρουλάκης
KωνσταντίνοςΓάτσιος
Φώφη Γεννηματά
Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος Καμίνης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γιάννης Μανιάτης
Απόστολος Πόντας
Γιάννης Ραγκούσης
Δημήτρης Τζιώτης
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας επιφυλάσσεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες,με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει, μετά την κατάθεση από όλους τους υποψηφίους του προβλεπόμενου αριθμού υπογραφών.


Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη

«
Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.

Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.

Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.

Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος.

Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση.

Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας.

Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.

Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.

Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια.

Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια
».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γάτσιου

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση τού επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέατής Δημοκρατικής Παράταξης. Η απόφασή μου αυτήαποτελεί για μένα μία πράξη καθήκοντος. Θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω με τον πλέοναποφασιστικό τρόποστηδημιουργίαενόςπολιτικούφορέα που θα οδηγήσει τη χώρασε μία πορεία που θα τη φέρει έξω από τη βαθιά και επικίνδυνη κρίση στην οποία βρίσκεται. Πρόκειται για μία πορεία όμως, που θα απαιτήσει δραστική αλλαγή στον τρόπο που συλλογικά σκεπτόμαστε και ενεργούμε. Αποτελεί πεποίθησήμου ότι η υιοθέτηση των πολιτικών που θα επιτρέψουν την ανάταξη της κοινωνίας μας μπορεί να προέλθει μόνο από την ειλικρινή παράθεση και περιγραφή της κατάστασης, ώστε ο ελληνικός λαός να μην πλανάται και να είναι πλήρως ενήμερος για αυτήν. Η εποχή των ψευδαισθήσεων που καλλιεργήθηκαν καταλλήλως από το παλιό πολιτικό σύστημα αλλά και που, δυστυχώς, έγιναν αποδεκτές από έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας έχει τελειώσει. Αποτελεί επίσης πεποίθησή μου πως η άσκηση πολιτικής θα πρέπει να γίνεται, πλέον, κατά τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό, με μόνο κριτήριο την ανόρθωσητης πατρίδας.Όχι καιροσκοπικά και κυκλοθυμικά με κριτήριο την αποφυγή του πολιτικού κόστους, εξ αιτίας της δυσαρέσκειας εκείνων που εκπροσωπούν τα επιμέρους μικροσυμφερόντα και το κατεστημένο τού πελατειακού κράτους.

Θεωρώ ότι αυτά έχουν καταστεί πλέον συνείδηση σε όλον τον ελληνικό λαό ο οποίος αντιλαμβάνεται, επίσης, πως απαραίτητος όρος επιβίωσης της πατρίδας μας είναι η ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής. Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κατανοήσει πλέον πως δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις και όποιος συνεχίζει να τις υπόσχεται, όπως σταθερά έπραττε η πλειοψηφία –εάν όχι και το σύνολο– του πολιτικού κόσμου στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν,το μόνο που κάνει είναι να σπρώχνει την χώρα βαθύτερα στην κρίση. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, στην αναστήλωση της εθνικής αξιοπρέπειας και στην ανάταξη της κοινωνίας μας. Συμπυκνώνεται και συναιρείται στη φράση «παραγωγή ή θάνατος»,η οποία θα πρέπει από τούδε να συντροφεύει το πανανθρώπινης αξίας εθνικό μας μότο «ελευθερία ή θάνατος». Αυτός ο δρόμοςείναι δύσκολος και απαιτεί πανεθνική προσπάθεια για να τον ακολουθήσουμε με επιτυχία. Δεν υπάρχει όμως καμία εύκολη και ευχάριστη εναλλακτική λύση, και αδιάψευστος μάρτυρας για αυτό είναι η κοινή μας εμπειρία των 8τελευταίων ετών. Εάν η χώρα δεν βαδίσει προς τα εκεί που πρέπει να βαδίσει, δηλαδή προς την πνευματική της αυτονομία, την οικονομική της ανάπτυξη, την γεωπολιτική της θωράκιση και την ηθική της αναγέννηση,μόνη κατάληξη μακροχρονίωςμπορεί να είναι η εθνική καταστροφή. Αισθάνομαι καθήκον μου να συμβάλω στην προσπάθεια της εθνικής ανόρθωσηςμε όλες τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει έως σήμερα.

Ο υπό δημιουργία νέος πολιτικός φορέας, που πιστεύω ότι θα πρέπει να αποτελέσει την εθνική συνείδηση του ελληνισμού, οφείλει να έχει δύο στοιχεία: πρώτον,να πατάει γερά στην ελληνική παράδοση, στην ελληνική ιστορία, πρόσφατη και παλαιότερη και, κυρίως, στην ιστορική εμπειρία από όσες περιόδους και απόπειρες επέφεραν πρόοδο, ανάπτυξη και αίγλη στον ελληνισμό. Με αυτήν την έννοια δεν μπορεί παρά να είναι ένας πολιτικός σχηματισμός του Κέντρου. Του χώρου της λογικής, της μετριοπάθειας και του πραγματισμού, αλλά ταυτοχρόνως του οραματισμού, της προόδου και της καινοτομίας, δηλαδή του χώρου τής έλλογης σύνθεσης και της ουσιαστικής δημιουργίας. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο πολιτικός αυτός φορέας θα πρέπει να προτείνει λύσεις ελληνικές που θα έχουν προέλθει από την επεξεργασία της δικής μας εμπειρίας, μέσα από την δική μας πνευματική και διανοητική προσπάθεια και την δική μας ειλικρινή αναζήτηση λύσεων και διεξόδων. Όχι γιατί οι «ξένοι» δεν έχουν κάτι να μας προσφέρουν, όχι γιατί –δήθεν– μας εποφθαλμιούν και μας υπονομεύουν και όχι γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Απλά, διότι εμείς γνωρίζουμε και οφείλουμε να γνωρίζουμε τα προβλήματά μας καλύτερα από κάθε άλλον και μόνο εμείς μπορούμε να βρίσκουμε ικανοποιητικές λύσεις και αποτελεσματικές απαντήσεις. Το κλειδί τής λύσης βρίσκεται στα χέρια μας: ή εμείς ή κανείς!

Εισέρχομαι στον αγώνα αυτό αποφασισμένος και υπόσχομαι, για όσο καιρό συνεχίσω την προσπάθειά μου στην πολιτική, να λέω πάντα την αλήθεια, προς όλες τις κατευθύνσεις, όσο δυσάρεστη κι αντιδημοφιλής μπορεί να είναι αυτή. Την αλήθεια γυμνή χωρίς πολιτικαντισμούς και χωρίς δημαγωγίες, γιατί αυτά είναι που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Συνοδοιπόρους μου, συνεργάτες και συναγωνιστές στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας θεωρώ όλους εκείνους που δεν ενεργούν με κίνητρο κατεστημένα συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα, αλλά με μόνο κίνητρο την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για το αύριο της πατρίδας και των παιδιών μας. Όσους όχι μόνο επιθυμούν αλλά και έχουν το σθένος να συνδιαλέγονται με την πραγματικότητα και να την αντιμετωπίζουν χωρίς αυταπάτες, φενακισμούς και προσκόλληση στις ιδεολογίες του παρελθόντος που η Ιστορία έχει κάνει σκόνη. Σας καλώ να με υποστηρίξετε στην κοινή προσπάθεια να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο δημοκρατικό φορέα που απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος θα ηγηθεί στον αγώνα για την διάσωση της χώρας, για την πρόοδο και για την προκοπή της».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μικρου βεληνεκους .. | 09/09/2017 14:56
  Εξαρτώμενοι από τα ΜΜΕ και τα συμφεροντα που κατεστρεψαν την χωρα.Κανεις τους δεν ξερει ουτε και μπορει.Γερασμενα ,κολλημένα μυαλα.Ο ενας που ξερει και μπορει ,ο ενας που τα εβαλε με το διεφθαρμενο συστημα,ο ενας που κρατησε την χωρα ορθια ,όταν οι αλλοι εβαζαν τρικλοποδιες για ιδια ωφελη,ο μονος τίμιος πολιτικος με οραμα και συγχρονη σκεψη,ο Γ.Α.Παπανδρεου,πολυ σωστα απεχει από τις θλιβερες αυτές διαδικασιες.Ισως καποτε η Ελλαδα καταλαβει ..ισως..προς το παρον όλοι οι Βαλκανιοι κατσικοκλέφτες,μπορουν να ξανακοιμηθουν ησυχοι .Προς το παρον την γλυτωσαν από τον Παπανδρέου..
  Ερμης
  απάντηση00
   
   
  Τρέμουν τη συμμετοχή στις κάλπες | 08/09/2017 17:28
  Αυτό που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι της Κεντροαριστεράς (ειδικά οι Συριζανελ) είναι εμφανές από τα γεμάτα άγχος μηνύματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από σχετικά "άρθρα"... Τους ευχαριστούμε για την διαφήμιση που κάνουν στην διαδικασία της εκλογής αρχηγού! Ξέρουν ήδη ότι θα συμμετέχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα και τους έχει πιάσει πρεμούρα ή σύγκρυο (ανάλογα με την περίπτωση)... Είδαμε άλλωστε και τους ύμνους του Τσίπρα για τον Ανδρέα, που επίσης είναι ενδεικτικοί του πανικού... Ο προοδευτικός κόσμος θέλει μια σοβαρή κεντρώα / κεντροαριστερή παράταξη και θα κατέβει να ψηφίσει. Το ξέρουν! Και αυτό τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους!
  Αθηναίος πολίτης
  απάντηση233
   
   
  η αριστεροδεξιοκεντροστραβομαρα | 08/09/2017 16:15
  συνεχιζει την προσπαθεια της με νεα μοντελα για την μαζικη φτωχοποιηση της χωρας....
  αυτοχειρας
  απάντηση333
   
   
  Κάντε ένα ακόμα κλικ προς την "υπέρβαση"!... | 08/09/2017 14:38
  Προς τους υποψήφιους Αρχηγούς, προς τα μέλη της Επιτροπής του κ. Αλιβιζάτου και προς όλα τα (καλοπροαίρετα) αξιότιμα Στελέχη της Παράταξης: Κάντε ένα ακόμα κλικ προς την "υπέρβαση"!... Αναβάλετε την άκαιρη αυτή εκλογή "αρχηγού" ανύπαρκτου κόμματος και στη θέση της ανακοινώστε τη σύγκληση ενός ε ν ι α ί ο υ ενωτικού Ιδρυτικού Συνεδρίου για την συγκρότηση "του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα" (βλ. δελτίο τύπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου).!... Ανοίξτε Μητρώο εγγραφής Ιδρυτικών Μελών μέχρι τη σύγκληση του Συνεδρίου (με ηλεκτρονικό τρόπο!) κατά εκλογική Περιφέρεια και εγγραφείτε πρώτα εσείς!... Αυτά τα Ιδρυτικά Μέλη θα εκλέξετε στη συνέχεια τους Συνέδρους. Και μετά η εκλογή του Αρχηγού!...
  Τισούτος
  απάντηση713
   
   
  Πόσοι θα μείνουν | 08/09/2017 13:58
  Να δουμε από όλους αυτούς, πόσοι θα παραμείνουν σε βάθος χρόνου στον ενιαίο φορέα και υπό την αρχηγία του οποιουδήποτε νικητή.
  Spyros
  απάντηση177
   
   
  Στην Ελλαδα, | 08/09/2017 13:44
  οταν πεταξεις μια πετρα,ειτε σκυλο θα πετυχεις ειτε προεδρο. Εσχατως και υποψηφιο.Το ζητουμενο δεν ειναι (μονο) ποιοι ειναι υποψηφιοι. Το ζητουμενο ειναι τα στελεχη που θα πλαισιωσουν τον νικητη. Αν ειναι να εχουμε επαναφορα των κατ ονομα αριστερων,στη πραγματικοτητα ομως μετριοτητων,τοτε δεν καναμε τιποτα.Δεν χρειαζεται ν αναφερουμε οτι η ευθυνη τους ειναι διπλη:1) αναχωμα στα λαμογια της νδ και 2)μετα την αποτυχια του Συριζα,πρεπει η καθε μορφη Αριστερας να πεισει ωστε να μη στραφουν μικρονοες σε αλλες"λυσεις".Ρεαλισμος,ελλειψη ιδεοληψιων,εντιμοτητα.Οχι"τσοχατζοπουλοι". ΥΓ.Τακτικη δικαιοσυνη θα δημιουργησουν;Ή θα μεινουμε στην ατιμωρησια καθε νταβα και λαμογιου; Εισαγγελεις θα αποκτησουμε;
  Abdul
  απάντηση513
   
   
  Να λεφτά για το χρέος | 08/09/2017 10:41
  Τα παράβολα και τα λεφτα που θα μαζέψουν απο την ψηφοφορία να πληρώσουν μέρος του χρέους που έχει το ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες. Λίγα αλλά η πράξη μετράει και να δείξει την καλή θέληση του ΠΑΣΟΚ να τελειώνει κάποτε αυτή η ιστορία.
  Μήτσος από Στοκχόλμη
  απάντηση1334
   
   
   
  Συναρπαστικό, έτσι;; | 08/09/2017 09:48
  Συνωστισμός υποψηφίων προέδρων για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι πολίτες που επιθυμούν θα κληθούν να ψηφίσουν πρόεδρο για ένα πολιτικό φορέα που ακόμη κανείς δε ξέρει τι πολιτικές θέσεις θα έχει τι καταστατικό και προπαντός ποιες θα είναι οι αρχές και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον πρόεδρο. Θα είναι προς το κέντρο περισσότερο , προς την αριστερά θα γέρνει; Τι θα είναι τέλος πάντων αυτός ο νέος πολιτικός φορέα, στον οποίο οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι είναι από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους;; Αλλά, αυτά θα μας απασχολούν τώρα ή να εκλέξουμε άλλον ένα πρόεδρο σε πολιτικό φορέα;
  ENK
  απάντηση1425
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!, ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ | 08/09/2017 07:38
  Ό Λένιν είχε πεί: " Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος." καί η Doris Lessing, Βρετανίδα συγγραφέας, Νόμπελ 2007, είχε πεί: " Αυτό που βλέπουμε ξανά είναι μια ομάδα από αυτόκλητους εξυπνάκηδες που επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Είναι μια κληρονομιά του κομμουνισμού, αλλά δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει κανείς.:
  G.E.
  απάντηση2429
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-